ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Иван Петков, БСП: В Пловдив и България имаме нужда от промяна
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:45 / 19.10.2015Коментари (3)5091
© Plovdiv24.bg
В няколко интервюта Plovdiv24.bg ще Ви срещне с кандидатите за районни кметове или общински съветници от различни партии. Вижте какво сподели за читателите ни кандидатът за общински съветник от БСП - Иван Петков:

- Как върви кампанията до момента и на кои приоритети залагате в нея?

- За жалост, кампанията в Пловдив на всички политически партии върви по стария модел - листовки, флаери, плакати и павилиончета на центъра, които превръщат Главната ни улица в един панаир на политическия промоутър, а това, мисля, че изнервя хората. Всеки ден в ръцете им се тикат различни листовки на много партии, които биват изхвърляни в коша веднага след получаването им. Трябваше да се направят няколко интелигенти дебата с опоненти и всяка страна да изложи своите приоритети и виждания за решенията на проблемите в града и как да се доразвият добрите неща в Пловдив. 

Приоритетите ни остават същите, тъй като наболелите теми не са се променили и изменили в последните двайсет години - заетостта, доходите и подобряването на стандарта на живот, здравеопазването, което е под всякаква критика, образованието, което е на нивото на държави от Африка, екологията, местните данъци, които превръщат общинската администрация в рекетьор на обикновените граждани. Приоритети, които не са се променили към добро по време на Прехода, а напротив - прогниват към лошо.

- Челните позиции в листата на БСП в Пловдив не вещаят промяна. Какво мислите вие, младите, по този въпрос?

- Промяната не идва от само себе си, а за нея се бори човек или група от хора. Да, за пореден път в Българската социалистическа партия в Пловдив мотото "Бъдещото е за вас, а настоящето - никога" е в пълна сила. Единственият вариант остават преференциите. Да, много трудно ще е да променим така статуквото, но според мен при една добра, лична кампания на всеки един млад социалист можем да се преборим за няколко места. Естествено трябва да погледнем и реалистично и трябва да вкараме голям брой общински съветници.

- В този ред на мисли имат ли място младите в политиката и кога ще дойде техният ред?

- Това, че започнахме разговора с неща, които не са се променили от началото на Прехода, показва с ярко червена светлина, че Пловдив и България имаме нужда от промяна. Крайно време е да се разбере едно - натегачите и нафталиновите политици увреждат и влияят зле на страната, града, селото и народа. Вече изхабени и с амортизирали мисли освен да буйстват по лафки, самолети и да разправят пред чужди представители как копаем с багери и вадим трупове нищо друго няма да измислят и да променят. Така че в този ред на мисли времето за промяна вече е дошло, защото по стария модел обществото изпростява. Героите ще бъдат догановци, местановци, пижета и тем подобни персони. Да сте чули Марсилезата да се пее на английски? Или немска революционна песен да се пее на турски? Няма да го видите, защото ако това се случи ще стане страшно. При нас циганизацията е пълна. Има тотален геноцид срещу българите, а нашите политици мълчат и са се скрили в луксозните коли, вили и се събират в разни масонски организации и си гледат кефа докато обикновеният българин бива притискан.

- Каква е политическата картина в Пловдив и къде е мястото на БСП в нея?

- Както навсякъде в страната обикновените хора не се интересуват от политика. Това ще го видим и на тези избори с малката избирателна активност. Когато хората не се вълнуват - тези, които са отгоре, си правят каквото си искат. Няма прозрачност на паричните потоци, които преминават през Общината в реализиране на проекти. Всеки един нов кмет тегли огромни заеми, които ние ще връщаме, а това го прави с големите данъци. Не знаем дали тези заеми отиват целенасочено, дали се реализират дадените обекти. Виждаме едни велоалеи, които аз одобрявам, но виждаме как се правят "пет за четири" - без никакво архитектурно мислене. Само и само да се усвои, да вземе фирмата едни пари и да си поделят комисионните... Точно тук е мястото на Българската социалистическа партия, но, за жалост, в годините не един идва пъти сме ставали свидетели как нашите съветници уж критикуват, а задкулисно се разбират и гласуват в общинския съвет с нашите опоненти. И пак пред народа едни, а в същото време седят и пият на една маса. Леко като картина на "Фермата на животните" от Оруел.

- Кои са трите най-наболели проблема в града и как да бъдат решени?

- Ясен е първият проблем в Пловдив, нещо, което няколко пъти споменавам - данъците. Няма смисъл от повече думи - те са просто необяснимо високи. Здравеопазването, едно от най-съществените неща за съществуването на всеки един от нас. Важно е възстановяването на дейността на Белодробна болница. Един от приоритетите ни в тази сфера като партия е създаване на общински фонд за финансиране на млади лекари-специализанти с цел оставането им на работа в общински здравни заведения. Кадрите, които създаваме бягат от страната и търсят препитание другаде. Накрая ще ни лекуват чужденци, които не знаят български. 

Проблемите са много, защото в годините не се е търсил начин за справянето с тях, а просто като се дойде на власт и хайде да видим кой проект да спечелим, но вместо изцяло средствата да отидат в проекта, биват извършени само на хартия и парите се прибират. Друг важен проблем е културата и образованието. Все пак Пловдив ще е Европейска столица на културата през 2019 г., а не сме видели никаква по-глобална визия на този проект. Имаме само два театъра, а единият е дори в ремонт. Ще се поканят ли творци да се види тяхното мнение по този въпрос? Дори творци от страната, защото това, че сме столица на културата, не е успех на Пловдив, а на България. Все пак, ще дойдат средства, които трябва да бъдат реализирани за доброто на града, а не да отидат в нечий джоб. Образованието ни е под всякаква критика. Това е тема на сериозна дискусия, тъй като то е в критично състояние и има спешна нужда от промяна. Без образование и култура загива нашата идентичност и такива като пижета и царкировци ще бъдат начело ни.

- Какво ще призовете своите опоненти в битката за Пловдив?

- Да мислят за доброто на Пловдив и пловдивчани. Младите хора бягат. Малките фирми нямат закрилник. Стига с компромати и стари подмолни политически игри. Надявам се младите и можещите да победят. Нека да има нови и неопетнени лица, милеещи за Пловдив.



Още по темата: общо новини по темата: 892
10.05.2023 »
09.05.2023 »
09.05.2023 »
09.05.2023 »
09.05.2023 »
15.10.2019 »
предишна страница [ 1/149 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Здравейте.Искам да споделя възмущението си от поредното "профи" паркиране на едно определено място на ул.Пенчо Славейков,гр. Пловдив.Интересно как тези "шофьори" не се сещат,че затрудняват преминаването от там,а да не говорим за майки с колички и тн.
на 19.10.2015 г.
+1
 
 
Ето това е един човек, кйто има доста добро мислене!
+1
 
 
Града ще е европейска столица на културата през 2019 благодарение на екипа на Тотев,не на БСП.И ако вие не сте видяли проект,никой не ви е виновен че не разбирате или сте сляпи. Идете при Гергов вашия съпартиец има много проекти които осра и забатачи.
0
 
 
Така е, България има нужда от промяна - интересно как ще я постигне с БСП начело, след като това е партията, била най-много и най-често на власт след 89-та година...
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: