Истината за летище Пловдив и някои други лъжи

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (21)
13:35 / 28.10.2011
10095
В седмицата преди балотажа за кмет на Пловдив, напрежението в града ескалира значително. Някак си в предизборната престрелка жертва падна и летище Пловдив. Дали бе употребено предизборно от едната или другата страна, всеки може сам да си направи изводите, четейки по-долу изложените факти, както и след преглед на Галерията със снимки, където са помостени сканирани документи. Хубавото е, че предизборните послания и словесни престрелки не успяха да заглушат проблема летище Пловдив. А той е, че летището загуби редовните си полети до Милано, преговорите за трети редовен седмичен полет до Лондон, на път е да загуби и тези до Франкфурт (които стартират на 3-ти ноември) и вече съществуващите редовни полети до Лондон.

Причината е, че общината не е внесла своята вноска за 2011-та година. От администрацията на кмета Славчо Атанасов, а и самият той в предизборния дебат с опонента си Иван Тотев заяви, че договорката е парите да бъдат внесени до края на годината. Шефът на летището Дойчин Ангелов контрира, че общината на няколко пъти през настоящата година е била уведомявана писмено, защо и кога трябва да бъдат внесени парите от страна на общината. Тези писма и други документи, можете да видите в приложената галерия. По този начин това твърдение на кмета претърпя крах въпреки, че той се опита да го мултиплицира чрез медиите. Вчера от администрацията на Атанасов смениха версията заявявайки, че никакви полети не са спирани, за което организираха специална пресконференция и обвиниха в лъжа всички, които тиражират тази "неистина", включително и нашата медия. В Plovdiv24.bg, за разлика от политиците в предизборно време, обичаме да боравим с факти, затова публикувахме статия с факти доказващи, че полетите реално са спрени и не сме ние тези, които лъжат (вижте всичко по този въпрос тук).

Като стана въпрос за лъжи в предизборно време, кандидатът за кмет Славчо Атанасов, както вече споменахме по-горе, тази седмица разпространи декларация и даде специална пресконференция, в която обвинява своя опонент Иван Тотев в изричането на 11 лъжи по време на единствения предизборен дебат, провел се между тях двамата. Една от "лъжите" бе по повод летището, този мит е разбит по-горе с приложената фактология. Другата "лъжа" според Атанасов бе, че Иван Тотев е заявил, че парите за стадионите са дошли. Тотев не каза подобно нещо заявявайки, че за да дойдат парите, трябва да има готови проекти, които общината не е подготвила (всеки може да се увери тук, гледайки дебата отново, след 35-та минута). Това са само две от "лъжите", в които Атанасов обвини Тотев. За останалите ще оставим вие да прецените дали са верни, тъй като темата на публикацията е проблемите с летище Пловдив.

Факт е, че загубихме линията за Милано и факт е, че вместо да водим преговори за нови линии, сме пред угрозата да загубим и другите редовни такива.

Как това ще се отрази на Пловдив, като културна туристическа дестинация и на бизнеса в града. В последните дни, се прокраднаха и мнения, че загубата на редовните линии, не е чак толкова голям проблем, тъй като малцина пловдивчани си позволяват да летят до тези дестинации и че, само на 100-на километра от Пловдив има летище, което предлага редовни полети до тези дестинации.

В предаване на ПОТВ, г-н Бозуков, един от хотелиерите в Пловдив, говори за развитието на туризма в Пловдив и влиянието на летището. Той заяви, че през последната година има чувствителен ръст на чуждите туристи в неговия хотел.

Ето и малко обща статистика и фактология:
- За 10 месеца до Лондон и обратно са пътували 30 000 души
- Заетостта на линията до Милано е 65% с тренд за покачване
- Установено е, че всеки чужденец, пристигнал в Пловдив, харчи средно между 300 и 400 евро. Приходите за година към хотели, ресторанти, магазини и т.н. са 10 000 000 евро.

Този браузър не поддържа видео елемента.


(с) ПОТВ

Виж коментарите (21)

Още по темата (471):
26.04.2024 Започна проектирането на жп гара до летище "Пловдив"  
24.04.2024 Полети до три нови дестинации може да има скоро от летище "Пловдив"
17.04.2024 Полети до Рим и Милано от Пловдив?
14.04.2024 Искат директни полети Виена-Пловдив, по подобие на дестинация Лондон
12.04.2024 Това ли е истината за летище "Пловдив"? София не иска конкуренция?
06.04.2024 Започват преговори за авиолиния от Виена до Пловдив
Още новини от Новини от Пловдив:
Студентка разработи симулация за предотвратяване на наводнения в ...
Облачно ще е времето днес в Пловдив
Променят маршрутите на три автобуса в Пловдив
Любими изпълнители ще пеят в Пловдив в подкрепа на обществено зна...
Академичният съвет на АМТИИ-Пловдив избра заместник-ректорите си
Адвокат от Пловдив: Днес се разправях с групичка келеши, гледат т...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).