Инвеститори край Пловдив: Липсват технически кадри!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (20)
17:50 / 12.04.2017
18634
Министърът на икономиката Теодор Седларски посети българското дружество на американската компания "Сокотаб" - водещ търговец на ориенталски тютюн, както и дъщерното предприятие на "Либхер Хаусгерете Оксенхаузен" ГмбХ - "Либхер Хаусгерете Марица" ЕООД, разположени на територията на индустриална зона "Марица", част от "Тракия икономическа зона" (ТИЗ).

По време на работната среща управителят на "Сокотаб" ЕООД запозна министър Седларски с основата дейност на компанията, свързана със закупуване на ориенталски тютюн от производителите и неговата промишлена обработка. Сокотаб осъществява дейност във всички страни, където се отглежда класически ориенталски тютюн - България, Гърция, Македония и Турция. "Щастливи сме от начина, по който се развива компанията ни в България и сме оптимисти за бъдещето й", заключи нейният управител. 

В края на срещата министър Седларски направи обиколка на завода за преработка на тютюн. В "Тракия икономическа зона" министърът на икономиката посети и производствения център на "Либхер Хаусгерете Марица" ЕООД, чиято основна дейност е развитие, проектиране, производство и пласмент на домашни и промишлени хладилници, замразители с чекмеджета и замразители тип "ракла" с принадлежности. 

На срещата присъстваха тримата управители на дружеството Георги Дамянлиев, Христо Георгиев и Герхард Дивалд. Дружеството, което е 100% дъщерно предприятие на "Либхер Хаусгерете Оксенхаузен" ГмбХ, подсигурява работа на 2036 души в региона, а заради мащабните си инвестиции, както в производствените мощности, така и в развойната дейност на територията на община Марица, "Либхер" е отличавана трикратно с наградата "Инвеститор на година".

По време на срещата бе изтъкнато, че основен проблем пред инвеститора е липсата на технически кадри и бе подчертана ролята на дуалното образование като ключов фактор в решаването на проблема. Представителите на "Либхер" поясниха, че за да се справят с този проблем, са обособила свой собствен учебен център, където в продължение на година обучават от 8 до 10 стажанти, 95 % от които след това остават на работа в предприятието и получават заплати по-високи от средните за района.


Виж коментарите (20)

Още по темата (521):
10.04.2024 65 водещи компании търсят служители в Пловдив
28.03.2024 ТИЗ започва паневропейски интермодален проект с италианската Gruppo
UniRetiCon
23.03.2024 Нов завод за 107 милиона до Пловдив търси 110 работници
21.03.2024 Западен гигант започна изграждането на нов завод в Пловдив
20.03.2024 Инвестиции за над 250 милиона евро: Новите заводи край Пловдив
16.03.2024 Предвиждат изграждането на пешеходна алея и веломрежа, която да свърже общините Раковски и Марица
Още новини от Новини от Пловдив:
Трети ден част от Гребната база в Пловдив е недостъпна заради авт...
Емблематична фигура за Пловдив стана почетен гражданин на града
Хиляди рози разцъфтяха по булевардите в Пловдив, кошници и саксии...
Студентка разработи симулация за предотвратяване на наводнения в ...
Облачно ще е времето днес в Пловдив
Променят маршрутите на три автобуса в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).