ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Хванаха фалшиви карти за автобус № 29
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:58 / 17.10.2011Коментари (2)4503
© Plovdiv24.bg
Поне 30 фалшиви карти за пловдивския градския транспорт, издадени на инвалиди и пенсионери са иззели контрольорите на фирма "Хеброс Бус", главно по линия 29. Там, където е положен печатът за сроковете за валидност се вижда затъмнена ивица, която показва, че върху старата карта е залепена хартия. Дори си личи, че картата е ламинирана повторно, след като се разлепи.

Документите са издадени от бюрото на "Автотранс Чолаков" в квартал Тракия. Те са предимно за срок от три месеца за пенсионери и инвалиди и струват 36 лева. Намерена е и фалшива карта, издадена на служител на общината, която е на стойност 500 лева. Само в събота контрольорът от "Хебрус бус" Атанаска Авджиева е открила 17 фалшиви документа.

По думите й, тъй като повечето карти са със срок от септември до ноември, то вероятно фалшификацията е започнала миналия месец. Превозвачите апелират хората, които са получили картите си от бюрото в Тракия да ги проверят и ако установят, че са фалшиви да сигнализират във фирма "Автотранс" или да отидат направо на място, за да им бъде издадена безплатно нова валидна карта.

Собственикът на фирмата, която издава карти за преференциално пътуване в Пловдив - инж. Димитър Чолаков съобщи, че служителката в бюрото в Тракия е освободена от длъжност и е подаден сигнал до Прокуратурата. Вътрешна проверка във всички бюра на "Автотранс" до този момент не е показала други опити за фалшифициране.

Контрольорите в градския транспорт продължават масирани проверки, като всеки ден се откриват фалшиви карти, съобщава собственикът на "Хеброс бус" Веселин Дошков. Той каза още, че неговата фирмата снема доверието от "Автотранс" за издаване на карти и няма да подпише ново споразумение с тях. Веселин Дошков настоява издаването на карти да става по електроенен път и да се въведат стикери, за да се повиши сигурността.

Източник: БНР








Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Типично балканска работа. Някой е издал фалшиви документи, а ще наказват тези които са си платили както и колкото трябва. Въпросното лице не да се уволнява, а осъди. Картите да се ползват след като се знае, че са платени както трябва. Между впрочем това за преламинирането звучи доста наивно. При разлепяне картат се разкъсва, така ме не е възможно да се преламинира. Аз имах случай с погрешно издадена карта, но служителката от бюрото но Байкал нанесе поправката и я преламинира със стария ламинат отвътре, без да се мъчи да прави невъзможното.
+6
 
 
Народа е беде-е-е-е-е-ен, господа бизнесмени... А сиромах човек - жив дявол!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бойни спортове
Лято 2024
Академично гребане и кану-каяк
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: