ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Група пловдивчани прати отворено писмо до Бойко Борисов
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:33 / 20.10.2022Коментари (2)4600
©
Отворено писмо от Граждански комитет за спиране на пробива при Водна палата до Бойко Борисов:

Уважаеми господин Борисов,

Ние, гражданите на Пловдив, които открито и с ясни доводи заставаме срещу вредния за града ни проект за пробив и изграждане на кръстовище на две нива при Водната палата, подкрепени от стотици подписи и десетки експерти, се обръщаме към Вас с призив да сложите точка на казус, в който имате лично участие.

Аргументи против него няма да очертаваме в това писмо - те са десетки и Вашите пиар експерти биха могли да ги обобщят от всички публикации и интервюта от трите национални телевизии и всички местни и регионални медии.

Нека само кажем, че проектът:

1. Не беше подложен на обществено обсъждане, не е разглеждан на Общински съвет и не е консултиран с Камарата на архитектите в Пловдив;

2. Няма оценка по ОВОС и достъп до проектната документация;

3. Унищожава част от парк, финансиран с европейски средства, за което ще дължим санкции;

4. Представлява опасност за целостта на сградите в района, самия мост и за най-старата гимназия в страната (паметник на културата)  ни според експертни мнения

5. Не разрешава проблемите с трафика в този участък според експертни мнения

Историята на пробива е дълга и изпълнена с множество експертни мнения, които в огромното си мнозинство застават срещу него. Затова и предишният кмет на Пловдив, отново от партия ГЕРБ, се съобрази с тях и не започна това градоустройствено безумство.

Нещо повече - не само той в лично качество поддържа тази линия, но и мнозинството от Вашите съпартийци под тепетата. На свое заседание от 18.10.2022 г. ГЕРБ - Пловдив взе решение да възложи извънредна сесия за временно спиране на проекта до изясняването на всички факти - документални и легални - по неговото осъществяване.

Ако това е убягнало на Вашето внимание - моля, осведомете се своевременно.

На общинската сесия, на която преди броени месеци, форсирано и без много дискусии, беше гласуван заемът, който финансира този проект (редом с няколко други), общинските съветници от ГЕРБ до последния момент бяха опозиция на точно този пробив. Изненадващо обаче вотът им се обърна на 180 градуса. Каква е причината за този внезапен обрат, можем само да гадаем, но поради свързаните с това медийни публикации у нас остава впечатлението, че Вашата тежка дума е наклонила везните. 

Въпреки опитите на областния координатор и член на Изпълнителната комисия на ГЕРБ - г-н Иван Тотев, да се разграничи от решението на г-н Здравко Димитров и въпреки днешното становище на ГЕРБ Пловдив за преразглеждане на проекта - отговорност за пробива при Водната палата ще носи цялото ръководство на партия ГЕРБ. А предвид ключовата Ви намеса в момента на вземане на решение за дълга и за съдбата на целия проект - политическата отговорност за реализацията на един вреден за Пловдив проект ще носите и най-вече Вие.

Очакваме, бърза, категорична и спазваща обществения интерес за развитие на нашия град реакция от Вас.

И не се съмнявайте, че липсата на такава в най-скоро време, преди дупката (и реалната, и чисто политическата) да е нараснала, ще бъде отчетена от всички Ваши гласоподаватели от Пловдив на местните избори през следващата година.  

С очакване за своевременни действия,

Граждански комитет за спиране на пробива при Водна палата (Павел Начев - предприемач, екскурзовод, Тони Стойчева - юрист, Полина Манолова - социолог, Емилия Манолова - икономист, Жени Петкова - магистър Стопанско управление, маркетолог, Соня Генчева - екскурзовод, Мария Илиева - графичен дизайнер, Александър Цветков - IT специалист, Николай Кисьов - инженер, Велина Къртева - маркетолог, Михаил Манолов - пенсионер, Абдулсамед Вели - главен редактор на Филибелилер, Божана Трингова - IT специалист, Невена Цветкова - ландшафтен архитект и учител, Георги Велев - юрист, Нина Николова Демирева - магистър счетоводител, Виктория Каравасилева - интериорен дизайнер, Александър Тодоров - музикант, Самуил Гoсподинов - програмист, Нина Николова Демирева - магистър счетоводител, Пламена Раднева-Господинова - IT специалист, Пенка Попова - художник, Марина Манолова - строителен инженер, Арто Артинян - политолог, Филипп Лотхолц - социолог, Рангел Пенелов - професор, Константин Бобоцов - инженер, Цонка Каракошева - икономист, Антон Тенчев - фризьор, Велизар Недев - студент, Елена Филипова - родител, Велизар Недев - студент, Константин Георгиев - хлебар, Ваня Годжелова - учител, художник, Светлин Пеев - архитект, Ненко Манолов - екскурзовод, музикант, Божидар Костадинов - графичен дизайнер, Александър Генков, юрист, Росица Кратункова - юрист, Божин Трайков - социолог, Кирил Минчев - управител, Бисерка Стоилова - козметичка, Станислава Илиева - агроном, Минчо Минчев - електроинженер, Джан Енгелоглу - социален асистент, Константин Смиленов - юрист, Станислава Илиева - агроном, Никола Венков, социолог)


Още по темата: общо новини по темата: 264
13.07.2023 »
11.07.2023 »
07.07.2023 »
06.07.2023 »
05.07.2023 »
23.05.2023 »
предишна страница [ 1/44 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Аз живея с идеята че във всеки даден момент могат да ми спрат водата от чешмата за ремонт на поредната авария, но за смяна на тръбите няма пари.След тях ще оставят счупени плочки и пясък защото това е отношението към старите проблеми на Пловдив а нашия Зико иска приключения. Има много работа във Пловдив ако на някой му е скучно нека ми пише и ще дам инфо.
0
 
 
А бе хора какво занимавате Бойко с този проблем. На времето като беше на власт всеки го дъпаше по разни проблеми и той наистина помагаше. Сега като какъв да реши проблема???? Аз също съм против този пробив, но в момента протестите с нищо няма да помогнат.....За съжаление хора тесногръди , безперспективни, без ясно виждане за развитие ни управляват..... Но пък знае ли се, винаги съм вярвал в Бойко!!! Пич е и има гъз да носи отговорност. Еми дано има някакъв успех писмото!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
България в еврозоната
Задържаха журналиста Димитър Стоянов
Купа на България, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: