Грозни обиди и закани за убийство след маневра на улица в Пловдив!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (3)
13:56 / 05.02.2020
16924
Районна прокуратура – Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо Г.П., на 42 г., за това, че на 13 юли 2019 г., в Пловдив извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като деянието е съпроводено със съпротива срещу орган на властта, изпълняващ задълженията си по опазване на обществения ред – двама старши полицаи към ОД на МВР – Пловдив, и се отличава с изключителен цинизъм и дързост – престъпление по чл. 325 ал.2 вр. ал. 1 от Наказателния кодекс.

На 13 юли в района на ул. "Ген. Колев“, в локално платно, били  паркирани много автомобили. Там се намирал обвиняемият Г.П., който бил в лек автомобил, марка "Фолксваген Пасат“, с английска регистрация. Той бил спрял зад един от паркираните автомобил, като затруднявал движението на преминаващи по улицата моторни превозни средства. Г.Р. не бил пуснал аварийни светлини или мигачи.

В това време покрай неговата кола преминал лек автомобил, в който се намирали мъж и жена. Водачът намалил скоростта, за да изчака Г.П. да премести колата си, за да се разминат, което не се случило. Тогава обиколил от лявата страна, където нямало спрени коли и преминал безопасно. Маневрата подразнила обвиняемия Г.П. Той видял, че преминалата кола се отправя към близък жилищен блок.

Потеглил с висока скорост и спрял пред един от входовете. Другият автомобил вече се намирал там. Г.Р.  натиснал рязко спирачката, спрял зад него и продължително натискал клаксона. След това излязъл от колата, започнал да крещи и ръкомаха, като искал обяснения от шофьора за маневрата, понеже смятал, че щял да го удари. Другият водач се опитал до го успокои, като му казал, че е нямало такава опасност.

Въпреки това Г.П. продължил да отправя ругатни, заплахи и обиди към мъжа и жената, като крещял: "Кой ти даде книжката, ти нормален ли си?“, "Ще ви счупя колата“ и др. Отправените реплики били чути от граждани, които останали възмутени от поведението на обвиняемия. 

Подаден бил сигнал на тел. 112, на който се отзовали двама служители на МВР – старши полицаи.  Когато ги видял, Г.П. започнал да им вика: "Какво ще ми направите, ще ме арестувате ли? Ще видите какво ще стане и какво ще ви се случи“. Той не изпълнил разпорежданията им, като продължил да буйства и оказал съпротива при задържането.

В патрулната кола обвиняемият Г.Р. предупредил единия от служител на МВР, че ще открие къде живее и предложил да се саморазправят, а също и че водачът на другия автомобил щял да умре, като наеме някой да го убие. Непристойните му действия продължили и в полицейското управление. По делото са извършени разпити на свидетели, изготвени експертизи и други. Предстои Районен съд – Пловдив да насрочи заседание по делото, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура – Пловдив.

Виж коментарите (3)

Още по темата (182):
16.04.2024 Млад шофьор принуди моторист да спре, слезе от колата и стана страшно
12.04.2024 Шофьор мина на червено и слезе от колата да се разправя. Другият прави ли нарушение?
12.04.2024 Ботьо Георгиев е агресивният тип, псувал шофьорка и счупил огледалата на джипа й. Осъдиха го за отрицателно време
12.04.2024 Това е джипът на жената, която отнесе псувни и агресия от обезумял
шофьор
12.04.2024 Шофьорката, станала обект на агресия на пътя: Абсолютно никой не слезе да помогне, псувните не искам да ги цитирам
11.04.2024 Заради нападението и грубостите шофьорът агресор може да получи до 5 години затвор
Още новини от Новини от Пловдив:
Тежко е състоянието на момченцето, което пострада при взрив на га...
255 жилищни, 3 административни и 102 други сгради са започнали да...
Дете е прието в болница в Пловдив с опасност за живота
Нагли циганчета стъжниха живота на пловдивчанка пред КАТ
Бивш общинар: Какво пречи Пловдив да е като Монпелие и да има без...
Пловдивчанка: Такива комплексари със спортни екипи и бръснати гла...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).