ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Грозна гледка! Централното гробище на Асеновград е превърнато в сметище
Автор: Диана Бикова 15:45 / 27.08.2021Коментари (0)2252
Читател на Plovdiv24.bg сигнализира, че централното гробище на Асеновград не се почиства и е превърнато в сметище. Ето писмото:

"Здравейте Уважаема редакция на Plovdiv24.bg,

Бих желал да споделя своето огромно възмущение и болка от следната отвратителна и сърцеразбиваща гледка намираща се в и около централните гробища в град Асеновград.

Чудя се дали това са гробища или градско СМЕТИЩЕ? 

Това ли заслужават нашите любими покойни братя, сестри, майки, бащи, както и дядовци и баби? Това ли ни е уважението към тях? Това ли заслужават в покойният им живот? Къде е общината, къде е управата? Къде са отговорните свещеници, независимо дали става на въпрос за християни или мюслюмани? Нали по време на погребенията и те посещават гробищата? На тях тази гледка харесва ли им? Харесва ли им да погребват хора около битови и не битови отпадъци? За съжаление мисля, че им харесва тази гледка гробищата ни да изглеждат, като СМЕТИЩА! 

Както се вижда и по снимките, навсякъде е обрасло, никакви окосени градинки и зелени площи, навсякъде е пълно с пластмасови бутилки, кофи, цимент, торби от цимент, животински изпражнения, всякакви възможни предмети и свободно разхождащи се кучета, овце и коне! 

Който има съмнения, нека да отиде на място и да провери! Адресът се намира на улица "Миньор", град Асеновград след автомивка ШЕКИ! Посредством Google MAPS може лесно да откриете местоположението!

Защо никой не показва никакво уважение дори и към покойните хора и техните вечни домове? Това ли ни е уважението към нашите семейства?

Бих желал да задам и следните въпроси. Къде отиват нашите данъци? Защо няма адекватна поддръжка на централните гробища в град Асеновград? Защо РИОСВ - Пловдив не прави проверки? Нали тяхната основна дейност е опазване на околната среда и водите? 

Тази отвратителна гледка наистина е сърцеразбивателна и за съжаление никой не предприема абсолютно никакви действия!

Аз съм човек, който пътува почти по целият свят и мога да дам сравнение дори със страна като Мексико, която смело мога да споделя, че е от нашета черга като стандарт и управление, но с една разлика, че човечността в тях все още не е умряла! Посещавал съм веднъж тяхно гробище, намиращо се в град от размера на град Асеновград и мога твърдо да споделя, че изглеждат повече от страхотно. Поддържат се, имат красиви и поддържани зелени площи и градини, чисто е на всякъде и смело мога да твърдя, че са по-чисти дори и от нашите аптеки в България!

Аз, като себеуважаващ се гражданин на Република България и редовен данъкоплатец, мисля, че мога да имам претенция и да потърся отговорност от отговорните лица!

Чудя се как община Асеновград, РИОСВ - Пловдив, Християнски и Мюслюмански свещенници не предприемат никакви действия по този случай? Не виждат ли за каква грозотия и мизерия става на въпрос?

Не гробище, а СМЕТИЩЕ!

Мисля, че многократно са подавани сигнали, но реакцията е нулева! Къде са проверките, къде са комисиите, къде са Божиите служители? 

Не мисля, че на някого ще му бъде приятно член от семейството му да бъде погребан около сметище и боклуци!

Уважаема от мен редакция, моля помогнете този въпрос да бъде разгледан и да бъда предприети действия! Снимките са направени на 18.08.2021 година, Централни гробища на улица Миньор, град Асеновград!"

Репортер на Plovdiv24.bg предаде сигнала към община Асеновград. Eто отговора на общинското предприятие с дейност "Обредни домове и зали", което отговаря за гробищата:

"На територията на гробищния парк има поставени девет контейнера тип "гондола", които се почистват регулярно. Не можем да носим отговорност за това, че гражданите не изхвърлят отпадъците си на определените за това места. Чисти се многократно, но само за няколко часа положението става същото. Призоваваме гражданите да пазят чистота!".







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
Природни стихии
Бум на коклюш в България
Преброяване на населението 2021 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: