ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Графа обещава голямо шоу в Пловдив, ще го спре ли дъждът?
Автор: Цвети Тончева 12:59 / 09.06.2022Коментари (0)1928
©
Влади Ампов – Графа, в интервю специално за читателите на Plovdiv24.bg:

Влади, Вашето лятно турне започва от Пловдив на 11 юни. Защо решихте концертът да е акустичен? Какво е по-различното и може би по-ценното, на което публиката ще се наслади в този вид концерт?

- Първо, тези концерти са по-експлозивни, защото няма да са толкова много на брой. Обикновено хората ме слушат в различни формации - с по-голяма група, или в клубове с по-миксирани версии. Много по-рядко, даже бих казал, че акустичните концерти, които са правил въобще, са само два досега. Те бяха в София преди доста години. Реално, в другите градове никога не съм правил акустичен цял концерт.

За пръв път сега този тип концерти ще бъдат под открито небе и няма да са в затворени пространства. Това прави атмосферата много по-различна. И когато въобще ми хрумна идеята да направим такъв тип концерт, първото място за което се сетих беше Пловдив и Античният театър. Това е едно място, където се събират хиляди хора, но може да бъде по-интимно и приглушено, макар и хората да са много. Можем да се почувстваме по-близо един до друг. Даже ще има много малко седящи места около самата сцена.    

Да очакваме ли други изненади по време на концерта и какви? Какво ще чуем на този концерт?

- Това, на което се подчиняват концертите ми е музиката и детайлите в нея. Много от песните, които ще прозвучат, са върнати към оригиналите, даже бих казал върнати са към първоначалните ми идеи, така, както съм ги измислим в самото начало - само с пиано и само с китара. Други пък изцяло сме променили и звучат по друг начин. Хората ще може да чуят позабравени песни, които не изпълнявам често. Едни такава композиции са "Именно ти", "Имаш", "Слънце в очите ти" и други. Разбира се, ще има и по-нови песни. Програмата е много разнообразна, ще има и много любовно-романтични моменти. Същевременно хората ще могат да си потанцуват, да се веселят с нас. Но сега, след като е минималистично откъм музиканти и инструменти, публиката ще се усеща още по-силно като присъствие, според мен. Нямам търпение да го видя това нещо в събота в Античния театър в Пловдив!

Кои са останалите от отбора, които ще вземат участие в концерта?

- Другите музиканти са Мирослав Иванов – китара, Борислав Бояджиев – барабани и перкусия, Венци Трифонов на духови инструменти и пиано, и Сашо Обретенов – бас китара. Аз се включвам като втори китарист, пиано и вокал, разбира се.

Има ли нови музикални проекти, върху които работите?

- Тъй като това е само едната част от лятото - акустиката, ние си продължаваме и традиционните клубни проекти през юли и август. Иначе записвам нова музика и новият ми албум скоро ще се появи, надявам се. Много концерти имаме в клубен вариант.

Знаем, че Вашите първи сценични изяви започват на 10 години. Децата Ви са вече около тази възраст. Те проявяват ли интерес към музиката и излизали ли са вече на сцена?

- И двете ми деца са музикални, свирят на пиано, макар, че училището им е приоритет. Но оттук насетне аз не мога да кажа какво ще следва за тях, какво ще е бъдещето им. Оставяме ги да тръгне от тях. Те виждат моят живот като музикант и усилията, които са нужни един изпълнител да е на ниво. Нужна е ежедневна подготовка. Това е трудна професия и изисква доста време за самоподготовка. Затова не ги натискам като родител. Това трябва да излезе от тях. 

Например, беше личен избор, когато аз започнах да се занимавам с музика. Сестра също е много музикална, но нейният избор беше друг. Тя в момента е изключително успешен художник и има изложби у нас и в чужбина. Затова смятам, че родителите не бива да натискат в една сфера. Това трябва да е техният избор. Те само могат да напътстват. Ако видят, че детето няма талант в дадена област, трябва елегантно да му намекнат. Гледал съм изключително амбициозни родители, които искат на всяка цена децата им да успеят в музиката, например. Това също е много опасно. Не би трябвало децата да се възпитават с болни амбиции, защото след това, в следващите години - в пубертета, в тийнейджърството се получават психологически изкривявания. Внимателно трябва да се действа, особено когато става въпрос за аудио визуални изкуства.

Какво се случва на фронта на продуцентството? Има ли нови имена, които изгряват под Вашата опека?

- В момента по-скоро се занимавам повече с промоутърска дейност, организирам концерти, опери и мюзикъли. Концерти на Михаела Филева и моите. Това е основната ми дейност сега.

И още веднъж да кажем и да поканим публиката и вашите почитатели за концертите!

- Да, заповядайте на 11 юни в Пловдив, на античния театър! След това в летните театри в Бургас – 16 юни, Варна – 15 юли и Русе – 16 септември.


Още по темата: общо новини по темата: 3974
16.12.2022 »
30.09.2022 »
24.09.2022 »
21.09.2022 »
18.07.2022 »
16.07.2022 »
предишна страница [ 1/663 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Дублиращ отбор на ПФК Ботев
Масови протести срещу цените на горивата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: