ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Градоначалникът каза защо има проблеми с таблата по спирките
Автор: Мариана Панчева 13:54 / 12.04.2016Коментари (9)7142
© Plovdiv24.bg
Почти две седмици след старта на новата система на градския транспорт кметът Иван Тотев коментира защо се е получило разминаването между очаквания и действителност, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

"Оказа се, че сме виновни за това, че сме анонсирали нещо, което по принцип не е било възможно да се случи, и сега се чувстваме като глупаци", заяви пред пловдивските журналисти днес той.

По думите му големият проблем се е оказал трудната комуникация с фирмата-изпълнител от гледна точка подаване на информация. Така например едва след срещата с испанците, провела се миналата седмица, е станало ясно, че стандартният период за въвеждане на такава система е 6 месеца.

"Най-вероятно 6 месеца е нормален срок, но защо никой не каза това в началото и ние се излагахме пред хората да обясняваме как на 1 април всичко ще тръгне? Затова сме най-ядосани." 

Тотев поясни, че в момента продължава отстраняването на проблеми, някои от таблата със слънчеви батерии прекъсват, за 60 автобуса пък е установено, че не са отчетени от ситемата и се проверява къде е грешката. По-пълна яснота ще има до около две седмици, посочи той. 

"Ако сме сигурни за себе си, че системата работи, но има друг фактор, то тогава може да минем към плащане на превозвачите по новата GPS система. В момента работим по двете системи, но плащането се извършва по старата. 

Когато сме сигурни, че новата отчита всички автобуси и даден автобус не е засечен, но не по вина на системата, то тогава ще пуснем заповед на превозвачите да им се плаща по новата система.

Тогава шофьорите ще са длъжни да си въвеждат кодовете, защото иначе няма да им отчитаме курсовете", коментира още Тотев. 


Още по темата: общо новини по темата: 1000
14.04.2024 »
07.04.2024 »
05.04.2024 »
04.04.2024 »
03.04.2024 »
02.04.2024 »
предишна страница [ 1/167 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Искам за съжаление с удоволствие да напомня, че вече казах, за това че, този проект ще го провалят и както казах също, ако не позная, ще се извиня публично, но за съжаление както вървят нещата, няма да ми се наложи, за което определено ми е твърде тъжно! Та както казват психолозите, отлагай нещо толкова дълго, за да не стане - (четвърта точка от това, как един народ се превръща в овце), явно ще го напиша като статия. Обещах го! П.С. Само да кажа, че синтезатора, който се използва в автобусите от време на време не е испански, а е изработен от гръцка фирма по европейски проект. А как се е отзовал да бъде внедрен от испанската фирма в нашия градски транспорт ми е твърде интересно. Може би и те са разчитали на некомпетентността на нашите "възложители" - знам ли!
0
 
 
Чувството ти Кмете е взаимно - вие се чувствате като глупаци, ние също ви чувстваме като глупаци. Само дето истинските глупаци са пловдивчани, защото ви търпим издевателствата на наш гръб. До онзи ден се прегръщахте пред медиите с испанците, а сега си разхвърляхте китките. И няма да се учудя ако всъщност всичко в договора си е съвсем наред, но да не е имало кой да го погледне. Ако наистина имаше нещо достойно у вас, щяхте да публикувате договора, но не ви стиска. Този случай е само малка капка в морето от тъпотии, които творите ежедневно. Кой ще плати великото ви кръгово творение пред водната палата, което сега ще премахнете (за справка - струва 1,2 млн.) - отговор: Пловдивчани. Назначихте в тая община куцо и сакато (гласоподаватели на пълен работен ден) и после се тюхкате, че не ви вървяла комуникацията. Пълна скръб сте - ако не са университетите, частните инвеститори и предприемачите Пловдив е загинал.
Нито крачка назад! Зад нас е България.
на 12.04.2016 г.
+4
 
 
Евалла! Мъжка постъпка е,когато си сбъркал да си признаеш грешката. А ако си я поправиш после, ще е дваж по-мъжкарско.
на 12.04.2016 г.
+5
 
 
Има Закон за задълженията и договорите. Ако доворът ви е калпав, погледнете там. Спите ли в тая Община, бе?!
на 12.04.2016 г.
+5
 
 
Абе, договорът не сте ли чели? Какво пише там? Юрист нали има в Общината? Пуснете договорът тук и читателите ще ви го разнищим. Леле, аз за какви глупости правя договори, вие за едно от най-сериозните неща в град Пловдив се излагате. С емоции не става. Иска се професионализъм! Смешки, пълни смешки пак.
+6
 
 
Градоначалникът ще каже ли, защо същите тези електронни табла по спирките са изписани на latinitca - "PLOVDIV", а не на кирилица - "ПЛОВДИВ"?
Сподели какво ново....
на 12.04.2016 г.
+9
 
 
"Оказа се, че сме виновни за това, че сме анонсирали нещо, което по принцип не е било възможно да се случи, и сега се чувстваме като глупаци" - Сигурно в магазина като искаш кашкавал ти дават извара, може ли толкова елементарно оправдание като на някой първокласник, верно че си мислите, че сме като народ от някоя бананова република, ама поне като лъжете се научете да замазвате нещата като колегите ви на запад !!!
+11
 
 
Браво кмете ти си пич,днес ми се издигна в очите макар и в отрицателна светлина , признаваш че сте си глупаци,сега кой ще поеме отговорността кмете,сигурно някой от транспортния отдел на общината или....карай да върви.
+12
 
 
"Най-вероятно 6 месеца е нормален срок, но защо никой не каза това в началото и ние се излагахме пред хората да обясняваме как на 1 април системата ще тръгне? Затова сме най-ядосани." Ох, ще се посмея... "6 месеца е нормален срок..."
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Облагородяват Градската градина
Политическо противоборство в САЩ
Лято 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: