Голяма верига отказа работа на младеж, вижте причината

Автор: Цвети Тончева
Коментари (2)
10:37 / 05.11.2022
14383
Младеж на 33 години, с ТЕЛК решение, но вече абсолютно здрав, не може да си намери работа. Твърди, че е сезирал всички възможни институции за прилагана спрямо него дискриминация.

Ето сигналът, който той изпрати до редакцията на Plovdiv24.bg.

"Здравейте, аз съм момче на 33 години и съм с ТЕЛК-ово решение. Досега съм работил в складове на фирми за продажба на газирани напитки, както и в големи вериги магазини. След като ме махнаха от работа, започнах отново да си търся такава. И тъкмо всичко потръгна, намерих правилната работа, но ето че пак ми попречиха.

След като ги информирах обаче, че съм с ТЕЛК решение, те ми казаха "Много ви благодарим, че кандидатствахте при нас, но не сте подходящ за тази работа". В същото времето в медицинското ми удостоверение пише, че имам право на работа и че мога да работя работата, за която кандидатствам. Това е пълна дискриминация, не могат да спъват хората само заради ТЕЛК решение! По закон тези хора имат право да работят. Защо това се случва точно на мен?“, пише момчето.

Свързахме се с него и поискахме да разберем повече за препятствията му.

Става въпрос за голяма верига магазини за техника в Пловдив, която е обявила позиция за консултант-продавач. Младежът се явява на интервю, получава одобрение за позицията от отговорника в магазина и започва да събира документите си за подписване на договора. Дори бива успокоен, че ТЕЛК-овото решение за това, че има епилепсия, няма да попречи на работата му. Заявяват му, че в магазина вече има назначени и други хора с ТЕЛК-ови решения.

Но когато се връща, за да представи документите си и да подпише очаквания договор, бива отблъснат най-безцеремонно под предлог, че от централното ръководство в София са казали, че той не може да работи при тях, защото е неподходящ.

Младежът пита защо спъват хората, които искат да работят, но имат ТЕЛК-ови решения. Още повече, че в медицинското му удостоверение пише, че той може да работи и е годен. Получавал е припадъци, когато е бил дете, но вече е напълно здрав, казва младежът, чието име ще запазим в тайна.

Той е решен да стигне до края, за да защити правото си на труд.

Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Пловдив:
Проверяват изба "Дядо Пламен" за фалшив алкохол
Свържете се с най-добрите професионалисти в Пловдив - Представяме...
Починала е пловдивчанката, чиято история разчувства мнозина
Млада двойка не хареса живота в Пловдив, осъществиха мечтата си з...
5 места в Пловдив без вода
1/4 от "Рогошко шосе" е почти готова, за повече няма пари


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).