ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Глад за инженери в Пловдив
Автор: Мария Морунова 12:33 / 29.09.2014Коментари (17)7158
Бивши и настоящи студенти от
ТУ - София, филиал Пловдив:
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
"В Пловдив няма проблем с безработицата. Има само секторна безработица. Без работа са и маргиналните групи, които са малко". Това заяви пред медии кметът Иван Тотев, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Той бе сред официалните гости на откриването на учебната година във филиала на Техническия университет.

По думите на кмета стана ясно, че търсенето в бизнеса е по-голямо от предлагането. Основно глад в града и областта има за инженери.

"Пловдив е индустриален център на България. В последните години индустрията, ситуирана тук, се разширява, има нови предприятия в региона", коментира още Тотев.

Градоначалникът обърна внимание още, че университетите са едно от най-важните неща, приоритети за развитие на градовете. Тези градове, които имат висши учебни заведения, се развиват по-добре. В Пловдив има около 8 университета с над 40 хиляди студенти.

"Голяма част от тях остават да работят и живеят тук след завършването си. И трябва да знаем, че в Пловдив има добро образование и реализация. Така че липса на работа няма, има секторна безработица", каза още кметът.

Той отбеляза, че след изборите на 5 октомври община Пловдив ще започне преговори за финансиране ремонтите на "Жълтото училище", част от Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство, както и за бившия Френски колеж, чиито сгради са ІІІ корпус на ТУ.

Директорът на ТУ доц. Михаил Петров приветства новата учебна година. Отбеляза, че тази година приемът в университета е бил успешен с 350 бакалаври и 150 магистри. Отчете, че отново сред студентите се предпочитат компютърните науки, електроника, автоматика, но и машиностроене в резултат на крупните предприятия, които стъпват в Пловдив.




Още по темата: общо новини по темата: 33
26.09.2014 »
26.09.2014 »
25.09.2014 »
24.09.2014 »
23.09.2014 »
23.09.2014 »
предишна страница [ 1/6 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Стара Загора много, много отдавна са напред с материала... и със заплати и с условия на живот... и все пак си оставаме красив град, поне това може да кажем гордо!
0
 
 
Същото е и положението в София,има глад за инженери.След година-две завършвам пък да видим какво ще стане.
+9
 
 
Г-н Кмете, нищо лично, ама идете за всеки случай, колкото може по-бързо, да си прегледате главата - може да Ви препоръчам специалист, даже. Не сте лош човек, но с тази тъпотия, дето сте я из..."таковали" направо сложихте в малкото си джобче даже и Славчо Атанасов с всичките му простотии,с каската му и очакването покойния Кадафи да ни нападне. Пловдив е един от градовете с най-висока безработица и най-ниски заплати! А това, че щом имате хотел и милиони, сте си въобразили, че всички сме като Вас, показва, че сте опасно далече от истината. Вече се замислям дали да гласувам за Вас! И едва ли съм само аз...
+9
 
 
В Пловдив заплатите са ниски, няма предлагане на инженерни позиции и трудно се намира работа.
+14
 
 
Няма такова нещо. И безработица има, и ниски заплати има. Справка - всяка една подобна фирма. Ако имате производство и ви трябва що годе кадърен персонал Пловдив е идеалното място - заплатите не са високи, тук там се намира някой кадърен - т.е. разходите по производството падат, а в същото време то си върви. И после мрънкат, че хората не искат да работят за по 500 лева - че това пари ли са в днешно време
+12
 
 
Пълни глупости,познавам 2 ма инженери с по 20 години стаж - единия си търси работа половин година,другият работи във фирмичка за около 500 лв.
Подготвям овците за коледно доене...
+10
 
 
Това момче по принцип го харесвам, много прави за града, ама като получи от време на време подобни факсове, и ми се иска по-добре да не е казвал нищо, поне да не му вреди на рейтинга...
+6
 
 
Моите уважения към инж. Тотев, само че аз лично съм завършила същия този Технически университет и така и не ме взеха никъде на работа тъй като съм се родила жена. Добре, че имам и втора професия от средното ми образование, че да мога да се реализирам някак си. И все пак успех, колеги. Почитания към доц. Петров. Много добър преподавател.
Накъдето и да отива тълпата – бягайте в обратната посока. Тя винаги греши.
на 29.09.2014 г.
+19
 
 
Глад за инженери - дрън-дрън ярини. Ако имаше глад за инженери нямаше да предлагат 750 лв. заплата на доказал се инженер с 10 години стаж в машиностроенето. Същия приятел в момента работи за старозагорска фирма със заплата около 1100 и обещание, че след първите 6 месеца ще има значително увеличение. Явно гладът за инженери е там, а не тук.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Великден 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бум на коклюш в България
Матури 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: