ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Geoweb технология прилагат на ул. "Георги Бенев" в Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:10 / 24.11.2007Коментари (0)3381
© Строителство градът
Авангардната клетъчна геосистема Geoweb прилага пътно-строителна фирма "Пи Ес Ай  - Пловдив" ООД в реконструкцията на ул. "Георги Бенев", свързваща бул. "Васил Априлов" и бул. "Левски", в най-северната част на Пловдив. Там се оформя търговско-складова зона, в която бизнес развиват над 30 фирми. При строителните работи се установява, че улицата, по-известна на пловдивчани като "Разкопаница", е с много слаба основа от глина с органични примеси, което крие риск от пропадане на пътното платно при всеки проливен дъжд, обясни управителят на фирмата изпълнител Димитър Тодоров. За решение на проблема строителите прибягват до използване на клетъчната геосистема Geoweb, която е стандарт в областта на стабилизиране и укрепване на земната повърхност. Досега в България американската технология, доставяна от "Ви Джи Еф маркетинг и консултации", е прилагана в мащабни инфраструктурни обекти като новото летище София, укрепване на свлачища и др. За пръв път в Пловдив тя ще бъде използвана при ремонт на обект от градската улична мрежа.

Перфорираната система от геотекстил и геоклетки, ще предпази от аварии и полаганите на 30 см под ул. "Г. Бенев" газопроводни и канализационни тръбопроводи, посочи още инж. Тодоров. В момента продължава тяхното полагане от фирмите "Ситигаз" и "Драгиев и ко", което забавя ремонта на пътното платно. Подменен е водопроводът и са прокарани комуникационните структури. До Нова година "Пи Ес Ай - Пловдив" има готовност да завърши първия етап от ул. "Г. Бенев", който е 680 м. Пътната артерия е с обща дължина 1580 м и ширина на платното 7 м. Предвидената сума за капиталния й ремонт е 1.7 млн. лв.

"Пи Ес Ай - Пловдив" ООД е част от холдинг "Трейс груп", който изгради участъка Оризово - Стара Загора от АМ "Тракия". Фирмата спечели един от петте лота, на които бе разделена тригодишната Програма за управление на публичната инфраструктура, финансирана с тегления от община Пловдив 50-милионен облигационен заем. Поръчката е на стойност 9.6 млн. лв. и обхваща ремонт на улици в районите "Северен" (вкл. ул. Г. Бенев") и "Южен"; реконструкция и разширение на част от ул. "Победа", реконструкция на ул. "Д. Талев"; инженеринг на комуникационна връзка "Карловски надлез" - ул. "Д. Стамболов". Крайният срок за тяхното изпълнение е декември 2009 г. Към момента са извършени пътно-ремонтни работи за 2.2 млн. лв., оповести Димитър Тодоров. В район "Северен" са преасфалтирани бул. "Марица-север", бул. "Васил Априлов", ул. "Барикадите", бул. "Дунав" и пл. "Сливница" (пред "Новотел Пловдив"). В район "Южен" са подновени настилките на ул. "Петрова нива", ул. "Никола Димков", ул. "Георги Кирков", ул. "Петър Васков", обслужващите улици към жилищните блокове на ул. "Братя Бъкстон", както е завършена реконструкцията на ул. "Димитър Талев" в участъка от "Г. Кондолов" до бул. "Н. Вапцаров". Продължава ремонтът на улици в кв. "Коматево", където се налагат синхронизирани действия с  ВиК във връзка с инвестиционната им програма за подмяна на магистрални водопроводи.

"Пи Ес Ай - Пловдив" е изпълнител на реконструкцията и доизграждането на пътя Пловдив - Лилково, който се финансира с 4.5 млн. лв. от фонд "Републиканска пътна инфраструктура", но до момента не е преведен нито лев, алармира управителят Димитър Тодоров. От първата копка през пролетта досега фирмата е извършила строителни работи за 480 хил. лв. и е вложила около 1 млн. лв. в обработката на скална маса (2500 куб.м несортиран трошен камък и 5000 куб.м претрошен камък).

Съгласно договора се предвижда ремонт на трошенокаменна настилка, почистване и оформяне на окопи и скатове, ремонт и изграждане на нови водостоци и подпорни стени, машинно полагане на плътен асфалтобетон, монтаж на нова стоманена предпазна ограда, вертикална сигнализация и хоризонтална маркировка. Пътната отсечка е с дължина 16 км и габарит на пътното платно от 4.5 м до 6 м в някои участъци. Срокът за изпълнение на обекта е 252 календарни дни.

Източник: в."Строителство градът"


Още по темата: общо новини по темата: 8
02.06.2009 »
29.01.2009 »
29.07.2008 »
28.07.2008 »
14.11.2007 »
21.09.2007 »
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Политическо противоборство в САЩ
Облагородяват Градската градина
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: