ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Георги Стаменов се отчете пред гражданите, поиска подкрепата им за нов мандат
Автор: Васил Динев 12:26 / 27.09.2019Коментари (9)5830
"През изминалите 4 години район "Централен" се промени много, промени се към добро. Вярвам го, а и гражданите го виждат", заяви кметът на район "Централен" Георги Стаменов, който снощи направи публичен отчет за свършеното през мандата. Той изтъкна, че обектите, с които най-много се гордее, са възраждането на парк "Бунарджика" и новата галерия "Капана". Именно изложбената зала бе мястото, което неговият екип избра за среща с жителите на района.

Всички големи пътни артерии в "Централен“, сред които бул. "Васил Априлов“, бул. "Руски“, бул. "Марица-юг“, бул. "Княгиня Мария Луиза“, ул. "Гладстон“, част от бул. "Христо Ботев“, са изцяло обновени, ремонтирани са още десетки други улици, като същевременно е изградено ново енергоспестяващо осветление, посочи Георги Стаменов. Извършен е също ремонт на дворове и площадки в детските заведения, поставено е видеонаблюдение, санирана е детска градина "Зора“. Нови 2100 паркоместа са направени на мястото на премахнатите 1300 метални гаражни клетки, открити са над 60 нови детски, спортни, фитнес площадки и места за разходка на домашни любимци.

Благоустроената по оперативна програма "Региони в растеж“ зона между булевардите "Княгиня Мария Луиза“, "Източен“, "Марица-юг“ и "Цар Борис III Обединител“ стана едно от най-добрите места в района. Там беше приложен интегриран план за въздействие, като се инвестираха много средства в подмяната на подземната инфраструктура, ремонта на уличните настилки и озеленяване. Георги Стаменов благодари на жителите за търпението при изпълнението на този огромен проект и увери, че ул. "Неофит Бозвели“ ще е първия обект в следващия мандат, ако отново получи доверието на гражданите.

По думите му много е направено и за запазване на културното наследство. Проведени са разговори с почти всички собственици на сгради със статут на паметници на културата. Някои от тях вече реализираха одобрени проекти, които сега радват както пловдивчани, така и гостите на града. С усилията на неговия екип над 50 такива сгради по ул. "Иван Вазов“, "Христо Г. Данов“ и Главната улица са включени в ОП "Региони в растеж“ и предстои следващата година да бъдат санирани с европейски средства.

"Всичко, което направихме, стана след стотици срещи с пловдивчани и множество публични обсъждания“, призна Георги Стаменов. Самият той в приемните си часове като кмет е провел над 3100 лични срещи с жители на района. Освен на място, по телефон и електронна поща, администрацията на "Централен“ предоставя връзка на гражданите и във Facebook, Viber, WhatsApp, Messenger и други приложения. Целта на всяко едно действие е да се подобрява непрестанно жизнената среда, като същевременно се съхраняват и утвърждават културното и духовно наследство.

Многобройните граждани, които дойдоха в галерия "Капана“, за да чуят отчета на своя кмет, посрещнаха думите му с бурни аплодисменти. В знак на уважение той получи поздравителен адрес от името на ДКЦ I, който му връчи управителят на поликлиниката д-р Евелина Славчева, своята специална благодарност за постоянно оказваната подкрепа изразиха и хората от централния пенсионерски клуб. Сред гостите на отчета беше председателят на Общинския съвет Савина Петкова.

От името на целия си екип Георги Стаменов благодари на жителите на "Централен“ за възможността, която са му дали да реализира много от хубавите идеи за развитието на района. За да продължи със следващите амбициозни проекти, той помоли на предстоящите избори на 27 октомври да го подкрепят за още един мандат, като гласуват за ГЕРБ – с № 43 в интегралната бюлетина.


Още по темата: общо новини по темата: 787
07.02.2022 »
03.02.2022 »
03.02.2022 »
09.12.2021 »
25.11.2021 »
25.11.2021 »
предишна страница [ 1/132 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Този пък … Не разбра, че трябва да си ходи! Само един от многото примери за усвояване е Бунарджика … А за ремонта на В. Търново в "най-подходящия" момент да не говорим ...
0
 
 
Едва ли някой ще се излъже да гласува за този анонимник още веднъж. Веднъж вече излъга хората с празните си обещания.
0
 
 
Страхотен кмет!Работлив и отзивчив. Направи много за района и със сигурност ще направи още повече, ако пак го изберем. Успех за втори мандат!
0
 
 
Въобще не го искаме повече,след толкова празни обещания и лъжи.
-1
 
 
Не сме доволни!Дано не го избират повече!
0
 
 
Пловдивчани помнят много от неговите изцепки едва ли някой ще се излъже втори път да гласува за този- жителите на "Централен" са омерзени от него-върви си с мир човече и не се връщай вече
-2
 
 
Това е най-добрия районен кмет в града.Нормален човек който си гледа съвсем съвестно работата.Без да ползвам връзки или нещо подобно и без да го познавам лично съм му бил в приемния час и веднага и на момента реши проблема за който бях отишъл.Всичко опира до целия екип а както знаем не всеки си гледа работата навсякъде.Преди това бях пуснал преписка с входящ номер и нищо цяла година.Ако беше кандидат за кмет на града без колебание щях да го избера.
+1
 
 
ба*ти наглеца и нов мадат му се приискало...
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Бомби в училищата
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Изграждат кръгово кръстовище на Кукленско шосе
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: