Генералният консул на Турция в Пловдив връчи дарение

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
13:36 / 28.04.2020
3787
Генералният консул на Република Турция в Пловдив Хюсейин Ергани връчи на кмета Здравко Димитров дарение за нуждите на общинските здравни заведения, ангажирани в борбата с епидемията от коронавирус.

В присъствието на секретаря на консулството Ерхан Арабаджиоглу, зам.-кметa Тодор Чонов и директорa на дирекция "Здравеопазване“ д-р Калин Калинов бяха предоставени 100 гащеризона за многократна употреба от висококачествена защитна материя. Произведени са в България, а текстилът е от Турция.

"Това дарение е ценно за нас, защото идва от приятелска страна, която също е засегната от опасната епидемия, но проявява истинска солидарност и подкрепа в това голямо изпитание за всички народи по света“, заяви кметът на Пловдив.

Той подчерта, че осигуряването на лични предпазни средства за медиците е сред водещите задачи на Общинския кризисен щаб, защото те са на първа линия в превенцията и лечението на опасния вирус и всеки ден рискуват своето здраве.

"Днес в ситуацията на глобална епидемия не можем да се спасяваме сами, можем да оцелеем само заедно“, коментира и Хюсеин Ергани при връчване на дарението. По думите му Република Турция също е сериозно засегната от болестта, но прави всичко по силите си, за да предпази своето население. По думите му пикът там вече преминава и страната му се надява в края на май превантивните мерки да бъдат облекчени и бизнесът да заработи на по-високи обороти.

Пловдивският градоначалник се надява, че с нормализиране на обстановката след COVID-19 ще има нови икономически и културни перспективи в развитието на двустранните отношения между Пловдив и побратимените ни градове Истанбул и Бурса.

Виж коментарите (0)

Още по темата (17024):
09.04.2024 Лекар: Ако една майка откаже имунизация – това значи 4000 деца с възможност да се разболеят от коклюш
09.04.2024 Доц. Атанас Мангъров: Ваксините, които са в Националния имунизационен календар, да бъдат правени
08.04.2024 Проф. Ива Христова разясни за коклюша и стремглавото му разпространение
08.04.2024 Съдът оправда Костадин Костадинов
08.04.2024 Д-р Бацелова: Първите симптоми са като при лека настинка! Никакво
самолечение!
08.04.2024 Костадин Костадинов се изправя пред съда заради COVID-19
Още новини от Новини от Пловдив:
Капитана пак отърва кожата
В Брестовица направиха първа копка на нов довеждащ водопровод
Тези са арестуваните за крупната измама в Пловдив
В Пловдив порязаха шофьора на камиона с 400 кг хероин
"Прослав" няма да е първият естествен резерват в Пловдив
Вече асфалтират улица "Петър Стоев"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).