Ексклузивно: Филипов пуска официално писмо с искане за акт 10 за спиране на работата по "Колежа"

Автор: Цвети Тончева
Коментари (6)
16:50 / 02.03.2023
31252
Фирмата изпълнител на строителството на стадион "Христо Ботев" пуска официално писмо с искане за акт 10 за спиране на работата заради неосигурено финансиране за следващия етап от строителството. Това съобщи за Plovdiv24.bg собственикът на ПИМК Илиян Филипов. След разговор с кмета е станало ясно, че за възлагателното писмо ще трябва да се почака до понеделник.

"Кметът ми се обади след комисията да отида при него, за да ме пита какво да правим. Как какво да правя, единственият вариант е да пусна акт 10, както се изисква по закон. Когато се спрат строително-монтажните работи, се пуска акт 10, иначе се нарушава законът. Длъжен съм да го направя", посочи Филипов. 

Той ще входира официално писмо, че заради неосигурено финансиране на следващия етап от строителството иска пускането на акт 10 за временно спиране на дейностите. Акт 10 обаче трябва да бъде разписан от възложителя в лицето на общината, поясни Илиян Филипов

Той не може да си обясни как така Комисията не знае задълженията си, които са й вменени и прехвърля цялата отговорност на кмета на общината.

"В точка 2 на решението на Общинския съвет е записано ясно и точно, че тя съставя всички актове, протоколи, съгласно договора, по време на строителството, както и всички възлагателни писма. Задължение на Комисията, която е съставена със заповед на кмета и се председателства от Тошко Тодоров, е да състави възлагателното писмо", добави Филипов.

Той не е бил поканен днес на заседанието на Комисията, което е било открито. Присъствал е ръководителят на проекта, който е имал готовонст да отговаря на всички въпроси, които му бъдат зададени по строителството на стадиона. Там обаче през цялото време се е говорило за това дали да има, или да няма възлагателно писмо.

Илиян Филипов посочи още, че на тази открита среща с комисията е присъствал  Борис Гиздаков, който през цялото време е искал отлагане на решение за възлагателното писмо. Той не е член на комисията и няма как да влияе на решенията й, смята Филипов.  Не може външни лица, които не носят никаква отговорност, да говорят и да влияят на работата на комисията. 

За Гиздаков се знае, че е основният противник на стадиона да се проведе мачът Ботев - Левски, с което се обяснява опонирането му, каза още Илиян Филипов.

Виж коментарите (6)

Още по темата (801):
26.04.2024 Ботев отвори нова ложа на "Колежа"! Билетите - по 120 лева
25.04.2024 Красиви кадри от "Колежа"! "Жълто-черният" дом вече е покрит, краят на етап 1 е много близо
16.04.2024 Строителите на стадион "Христо Ботев": Все по-близо до финала!
15.04.2024 Мъри: Стадионът на Ботев е правен като по трудово обучение, на Локо - същата работа
09.04.2024 Историческо! Култов надпис се завърна на стадион "Христо Ботев"
08.04.2024 Красота от птичи поглед: "Колежа" е все по-близо до финала на етап 1!
Още новини от Новини от Пловдив:
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки
Хиляди остават без вода в Пловдив и региона


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).