ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Долев за протеста на ул. "Данаил Юруков": Глас народен-глас божи
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:13 / 14.06.2011Коментари (10)3198
© Plovdiv24.bg
"Глас народен-глас божи", така коментира днес протеста на граждани, живеещи на бул."Свобода" срещу изграждането на нова улица под терасите им, зам.-кметът Александър Долев. Това предаде репортер на Plovdiv24.bg.

"Ще се съобразим с общественото мнение и във тази връзка заявявам, че двупосочно движение по ул. "Данаил Юруков" няма да има и улицата няма да излиза на бул."Свобода", каза още той.

Той е категоричен, че проблемът ще бъде решен още днес на общественото обсъждане от 17:30 в неговия кабинет, на което е поканил около 30-на души от протестиращите. Стана ясно, че утре строителната фирма вече ще работи по разпореждане, според договорката с гражданите. 

"Най-вероятно ще приемем варианта да направим улицата тупик, т. е. да я затворим с тротоари и на мястото да изградим детска площадка за безопасност на движението. Тази идея беше подкрепена и от гражданите на протеста, с които вчера се срещнах", поясни още зам.-кметът.

Припомняме, че вчера, в 09:00 часа, около 30 души, живеещи в блоковете бул."Свобода" с № 15, 17, 19, 21 и 23, издигнаха лозунги, в протест срещу изграждането на свръзката на улица "Д. Юруков" с бул." Свобода", за което Plovdiv24.bg вече писа.

"Мотивите ни за протеста са, че тук ще има автомобилен трафик, който ще минава под терасите на хората, живеещи в блоковете, както и това, че никой не се е допитал до гражданското мнение", каза един от протестиращите граждани.

Проследете цялата хронология на събитията тук!



Още по темата: общо новини по темата: 6
11.07.2011 »
06.07.2011 »
01.07.2011 »
14.06.2011 »
13.06.2011 »
13.06.2011 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Поредния триумф на глупостта и малоумието. Това е един от най-задръстените квартали в Пловдив, в който трябва да обикаляш ПОНЕ ЕДИН КИЛОМЕТЪР с автомобила си, за да влезеш в него или излезеш от него. Отварянето на ул. Данаил Юруков към бул. Свобода ЩЕШЕ ДА НАМАЛИ ТРАФИКА, НЕ ДА ГО УВЕЛИЧИ. Чисто и просто автомобилите ще влизат и излизат от квартала по най-бързия начин, наместо да го обикалят целия. Щеше да е В ИНТЕРЕС НА ВСИЧКИ в целия квартал, ВКЛЮЧИТЕЛНО И НА ПЕНСИОНЕРИТЕ и на децата. Затапването на една улица няма да намали броя на автомобилите. Абсолютно същият брой автомобили ще пътуват повече, по повече улици, заобикаляйки най-прекия вход или изход на квартала. Гражданите ще имат повече разход на гориво, лично време и нерви. В самия квартал ще има повече шум, замърсяване, трафик и повече опасности за малчуганите. Това е елементарна задача по математика от първи или най-много от втори клас. Към това може да добавим поне 3-4 други вредителства и глупости. 1) Интересите на гражданите са разнопосочни и да се обявяват шепа ГЛУПАВИ пенсионери за глас народен и глас божи, само защото защитават с крясъци някакъв си интерес, е МАЛОУМИЕ. Тъкмо затова има ВЛАСТ, която да управлява БАЛАНСИРАНО И В ИНТЕРЕС НА ВСИЧКИ. Тишината в терасите и прозорците на едни граждани води да повече шум в терасите и прозорците на други граждани. Кой печели - според лешояда Долев този, който вика най-много, е глас божи! Боже мой! 2) В случая улицата, която е построена с парите на всички пловдивски данъкоплатци, ще стои безполезна като паметник на глупостта. А на мястото, КЪДЕТО ТРЯБВА ДА МИНАВАТ АВТОМОБИЛИ, да се направи детска площадка за безопасност на ДВИЖЕНИЕТО пак с пари от нашите данъци, е като ЖЕСТОКА ПОДИГРАВКА. Лешоядът има и чувство за хумор. А на мястото за детска площадка, тъпанарите ще направят нещо още по-глупаво. Едната глупост повлича след себе си друга. 3) Лешоядът или който и да е от тези общинари-тъпанари няма да върнат похарчените ВЕЧЕ НАПРАЗНО пари. Те са взели вече някакво управленско решение, при това правилно решение. Но нямат воля да го изпълнят докрай. Лошото е, че НЕ НОСЯТ ОТГОВОРНОСТ. Ако бяхме в Китай, и Долев и Главчо Атанасов досега да са ги разстреляли поне пет пъти на стадиона. Колко жалко, че трябва да чакаме до есента, за да ги накажем. Ще ми се стори цяла вечност.
0
 
 
абе Долев как може да се връзваш на протестите на 30 човека при полужение че поне 3000 ще подкрепят точно този преход който е повече от необходим да може да се влиза и излиза много по лесно така както сте го решили. Иначе е безсмислено да правите каквото и да е и след това да му сложите тротоар . Не се потдавайте на тези глупави протести!!!!
0
 
 
Смях в залата. Ще направят улица, ама няма да е улица. Но парите вече ще са похарчени. Ами то и допреди това там е бил паркинг. Каква е разликата? Разликата е, че един ден, като се убедят, че няма отсечени дървета, ще направят свободно преминаването на колите пряко към ул. Свобода.
+3
 
 
Хм. Значи правим обществени поръчки, наемаме фирми, правим път, спираме го по средата, махаме пътя, вдигаме "детска площадка за безопасност на движението" и казваме, че в град от 350,000 души глас-народен глас-божи е 30 души, протестиращи от квартала? Не се ли правят по-скоро анализи за това дали има нужда да минава тази улица и дали тя ще реши проблемите на квартала? Не ме разбирайте погрешно, нямам нищо против хората да протестират и да искат да е по-тихо около дома им, но ако за всяко пискане се трошат маса общински пари за глупости няма да до докараме до никъде. П.П. Сега се загледах в протестиращите на снимките - пенсионери и впрегнатите им внучета. Брилянтно, Долев.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: