Детска градина "Чайка" на ул. "Богомил" отваря врати на 15 септември. Дали?

Автор: Данислава Вълкова
Коментари (2)
08:33 / 20.08.2022
4915
Детска градина “Чайка" или по-скоро филиалът на ул. “Богомил" от няколко месеца е открит, но все още стои тих и празен. Сградата бе официално представена за готова в началото на месец март, а кметът Здравко Димитров преряза лентата. Plovdiv24.bg  вече съобщи преди време, че не е ясно кога градината ще отвори врати. 

Завесата обаче взе да се повдига, тъй като в сайта на община Пловдив за прием на деца в детските заведения е съобщено, че “ от 15.09.2022 год новата сграда на ДГ "Чайка" ще приеме деца и ще заработи с 4 възрастови групи. По време на второ, трето и следващите класирания ще бъдат обявявани незаетите места.. Към този момент свободните места са 18, но това са за трета възрастова група. За първа възрастова група обявяването ще бъде на 1 септември за класирането на 13 същия месец.

Така след половин година, откакто са приключили строителните дейности, има надежда, че градината ще отвори врати за децата от район “Източен" за 15 септември.

По време на официалното лискане на менчето по неведоми причини общинската администрация беше забравила за покани районната и кметът на “Източен" Иван Стоянов не стана част от ПР събитието, което беше организирано, специално за да бъде отчетен проектът, но не и за да влязат децата. Всъщност това е първото откриване на детско заведение от по-ново време, на което нямаше дори две деца, които да изпълнят нещо в програмата. 

Детската градина обаче ще може да посрещне деца, само ако улица “Богомил" бъде завършена по-бързо. Това обаче няма да стане скоро или поне не и по официалните планове на общината, които са краят на годината за цялата улица, която ще е продължение до булевард “Санкт Петербург". 

При добро стечение на обстоятелствата и малко по-стриктна работа от страна на строителите за 15 септември може да има асфалтиран и отворен път поне до детската градина. Вече са поставени бордюрите, трошеният камък е валиран, остава да се наредят тротоарните плочки и да се положат два пласта асфалт.

На ул. “Генерал Радко Димитриев" също строителните дейности напредват, но бавно,  срокът е краят на октомври. Предстои тепърва да се полага топлопровод от официалния вход на военното поделение до ул. “Лев Толстой". 

Това означава, че трафикът в района на училищата и детските градини в кв. “Каменица" няма да се облекчи за 15 септември, когато стартира учебната година, а ще бъде натоварено.

За напредъка на ремонтните дейности и актуалното състояние на улиците "Генерал Радко Димитриев" и "Богомил" може да видите в галерията.

Виж коментарите (2)

Още по темата (101):
11.02.2024 Най-накрая: Осветиха една от най-опасните пешеходни пътеки в Пловдив
16.01.2024 Модернизират забравена от Бога зона в Пловдив, изграждат нова улица
19.10.2023 Дооправиха новоремонтирана улица в Пловдив, МРРБ не хареса изпълнението
12.10.2023 БСП: "Гладно поле" е олицетворение на управлението на Пловдив в последните 12 години
22.01.2023 Сигнал за изключително опасен проблем след ремонт на улица в Пловдив
06.01.2023 Пореден акт на вандализъм в Пловдив
Още новини от Новини от Пловдив:
Пловдивчанин измина 200 км, за да вземе инвалидната си количка
Тихомълком пуснаха новоасфалтираната улица "Д-р Георги Странски" ...
Изненади в листата на ГЕРБ - Пловдив за изборите на 9 юни
МВР с интересен ход след статията на Plovdiv24.bg за безобразията...
Паркинг на Kaufland в Пловдив става киносалон
Вълна от негодувание заради обява за продажба на къща за 100 000 ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).