ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Депутат: Циркулира много притеснителна информация, касаеща най-мащабния проект в Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 19:39 / 01.04.2024Коментари (6)12858
© Plovdiv24.bg
Народният представител от “Възраждане" Ангел Георгиев, избран от Пловдив, алармира за получени сигнали за нередности при реализацията на инфраструктурния проект, касаещ пробива на Централна гара. 

“Пробивът на Централна гара в Пловдив е един от най-значимите проекти за подобряване на утежнения транспорт в града. Ремонтните действия натоварват пътната обстановка в целия град.

Първоначално бе планирано въпросният пробив да приключи около април месец тази година, след това – до края на годината, а в момента, въобще не е ясно кога ще се случи това. Причините са много, като се започне от неправилно планиране и се стигне до липса или по-точно недостатъчно финансиране. Разбира се, не трябва да забравяме и недостатъчния капацитет на избраната фирма изпълнител", коментира на среща с граждани Георгиев. 

Той посочи още, че в Пловдив упорито се разпространява информация, според която при извършването на дейностите, съпътстващи самия пробив, е открита археология. Този факт, обаче, не е бил обявен. Поради притеснение, че новооткритата археология ще забави изключително много изграждането на транспортната връзка, дейностите са продължили, все едно нищо не е било намерено, като се извършват всички предвидени дейности и намерената археология, вероятно се унищожава или затрупва при извършването на изкопните работи. 

“Ние от “Възраждане" изключително много ценим културно-историческото наследство на страната ни. Ако тези подозрения се потвърдят и се окаже, че от местната власт унищожава исторически артефакти от национално значение, за да изпълнят и реализират този инфраструктурен проект, ще реагираме незабавно и няма да допуснем това да се случи.

Вече съм внесъл въпрос до министъра на културата, както и ще сезирам всички отговорни и ресорни институции, които имат отношение по темата и ще настояваме да се извърши проверка. Пловдив е най-старият “жив" град в Европа и шестият най-стар град в света. Според британски археолози, нашият град се нарежда веднага след градове като Йерихон, Библос и Дамаск.

Вторият град в България е посещаван от почти милион туристи на годишна база и те не идват заради мудните, нереализирани и често корупционни инфраструктурни проекти, а заради културата, изкуството, историята и духа на неповторимия ни град. Няма да позволим местната власт да унищожи това", коментира още на среща с граждани, народният представител от “Възраждане", Ангел Георгиев.



Още по темата: общо новини по темата: 260
16.04.2024 »
15.04.2024 »
15.04.2024 »
15.04.2024 »
09.04.2024 »
09.04.2024 »
предишна страница [ 1/44 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Нищо чудно. Колко много археология е унищожена покрай частните къщи по тепетата. Но въпроса е и защо няма точно конкретен краен срок и последващи сериозни неустойки на фирмата изпълнител за забавянето.
+1
 
 
Депутатът Ангел, ако наситина иска да свърши нещо полезно, а не само да лаладжийства, нека внесе запитване как точно възнамеряват да свържат пробива от южната страна със съществуващите бул. Македония и ул. Д.Талев. Щото "в Пловдив упорито се разпространява информацията", че никой в общината няма никаква идея къде ще идат колите, излизащи/влизащи от/в пробива и тая дупка ще си остане поредния гробаджийски паметник на корупцията и некадърността.
Нищо не пишете - днес в Пловдив, в спортната зала има волейболен мач за суперкупата на България.
на 01.04.2024 г.
+1
 
 
А оная жълта съборетина на БДЖ-то, до кога ще я държите там?
0
 
 
До колкото ми е известно точно там не би трябвало да има археология, но знае ли се. Според мен са само кьор фишеци.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Купа на България, сезон 2023/2024
Великден 2024 г.
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: