ДГ "Маргаритка" за първи път представи онлайн практика за родители и учители

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
13:35 / 07.04.2020
4049
ДГ "Маргаритка“ в "Източен" за първи път представи онлайн практика за родители и учители от детските градини, в която активно се използват интерактивните изображения в учебно-възпитателния процес с най-малките. Дейността е финалната част от Проект “Големият интерактивен екран за малките любопитковци“ по Програма Еразъм+ , стартирал на 01.06.2019г. и продължаващ до 31.05.2020г. Учебни форми представиха учителите Зоя Колева, Мария Георгиева, Кръстина Тодорова и Силвия Петринска.

В проекта участват всички учители, като са разработени материали и реализирани практики с деца в образователни ситуации в направления български език, математика и околен свят.

Разработените материали са съобразени с възрастовите възможности на децата, като най-голямо внимание се обръща на езика, за да се формира натрупване на речеви еталони, особено важни за деца, чийто майчин език е различен от българския

Тодорка Бакърджиева- директор на градината и ръководител на проекта сподели, че интересът на колегията е бил много голям и всички педагози работят усърдно и с удоволствие. Нашата идея е чрез онлайн практика да споделим опита си с повече колеги и съмишленици и да чуем техните мнения

Опитът на детските градини в "Източен" с работата по Проекта "Растем заедно“ по ОП НОИР в изминалите 3 години даде много добри резултати и умение на директорите да кандидатстват самостоятелно за грантове по отделни програми, което много ме радва - сподели районният кмет Иван Стоянов. Той допълни, че в период като този- на принудителен престой на учебните заведения, възможността да се предлагат онлайн практики и обучения е отлично решение да продължи работата на образователните институции в нова интерактивна среда и в това отношение Пловдив е отличник.

Виж коментарите (1)

Още по темата (17024):
09.04.2024 Лекар: Ако една майка откаже имунизация – това значи 4000 деца с възможност да се разболеят от коклюш
09.04.2024 Доц. Атанас Мангъров: Ваксините, които са в Националния имунизационен календар, да бъдат правени
08.04.2024 Проф. Ива Христова разясни за коклюша и стремглавото му разпространение
08.04.2024 Съдът оправда Костадин Костадинов
08.04.2024 Д-р Бацелова: Първите симптоми са като при лека настинка! Никакво
самолечение!
08.04.2024 Костадин Костадинов се изправя пред съда заради COVID-19
Още новини от Новини от Пловдив:
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...
Спомени от чернобилския дъжд в Пловдив: Двама приятели починаха, ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).