Чужденци останаха изумени от новата детска градина "Мир"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
17:35 / 03.06.2016
6911
Експерти в сферата на образованието останаха истински възхитени от условията в Целодневна детска градина "Мир" в район "Западен". Специалистите бяха посрещнати лично от кмета на района Димитър Колев и неговия заместник Георги Георгиев, които заедно с директора Йорданка Начева ги разведоха из детското заведение.

В делегацията присъстваха експерти от Великобритания и Холандия, както и директори на училища, представители на районни инспекторати и преподаватели от цяла България. Всички те бяха очаровани от условията, в които се учат децата в най-модерната детска градина на Пловдив и поздравиха общината за усилията, които полага, за да могат малчуганите в града да са добре обгрижени и да растат щастливи. 

"Тук даже имате и басейн, та ние на Острова нямаме такива неща в градините", възхити се Брайън Кларк от Университета Уорчестър във Великобритания. Той подчерта, че материалната база е на световно ниво, като уточни, че на Острова родителите плащат по 80 паунда на седмица, за да може детето им да посещава детско заведение. 

Сред гостите бе и д-р Лидия ван Рийтшот - директор на Световен образователен форум, която е била директор на иновациите в Холандското министерство на образованието и правителствен съветник. В момента тя е председател и на борда на гуверньорите на Международната Монтесори асоциация. 

Общо 130 университетски преподаватели, експерти и представители на Регионални инспекторати и общини, директори на училища и детски градини от всички области на България, представители на социалните партньори в образованието се събраха в Пловдив. 

В продължение на два дни те дебатираха по темата "Образователната система през 21 век - иновативни подходи за качествено образование". Втората международна конференция бе организирана от фондация "Световен образователен форум България" и Община Пловдив, съвместно с Министерството на образованието и науката. 

Виж коментарите (0)

Още по темата (257):
26.04.2024 Обновената ДГ "Десислава" бе открита с официална церемония
26.04.2024 Обновиха ДГ "Еделвайс" в Пловдив
21.04.2024 Читателка: Тази е една от най-добрите детски градини в Пловдив!
19.04.2024 Ето я най-новата детска ясла с млечна кухня в Пловдив
05.04.2024 Родители са притеснени от случващото се в детска градина в Пловдив. Директорката: Всичко е наред
18.01.2024 Родители: Бутафорно откриха детска градина, която не работи!
Още новини от Новини от Пловдив:
Собственици на масиви: Изкупуват ни черешите по 8 лв., в Пловдив ...
Локомотив блъсна камион на малко познат прелез в Пловдив
Три автомобила са замесени в опасната каскада в Кючука
Кола се обърна в Кючука, пожарникари вадят жена и дете
6 дни улица в Стария град е затрупана от самосрутила се къща
Пловдивчанка напъха 20 000 лева в найлонова торба и ги пусна през...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).