ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Читателка описа незабравимото си пътуване с БДЖ до Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:46 / 04.09.2015Коментари (18)5952
За абсурдно пътуване в БДЖ пише читателка на Plovdiv24.bg:

"Здравейте! Искам да ви споделя за поредното пътуване в БДЖ. Днес, 03.09., трябваше да пътувам до Пловдив. Пътувам от Стамболийски (15 км.). Най-масово използваният транспорт е този на БДЖ. 

Купувам си билет за влака в 9:11ч. По това време обичайно има много пътници. На касата ми съобщават, че ще ни извозват с автобуси. Примирявам се и започвам да чакам. Една цигара, кафе, втора цигара... 

Автобус все пак пристига в 9:35 ч. Раздрънкан, без багажно отделение, пълен (тръгнал е от Пещера, защото влакът потегля оттам) и за капак само един.

Народ бол. Натъпкваме се някак. Залепени един за друг. Хората с огромен багаж го оставиха до шофьора. Който смогна. Въздух не стига, а вътре майка с бебе, пенсионери, работещи и такива, които в Пловдив ще правят връзка с друг транспорт (е, не успяха).

Кондукторът няма как да провери билетите. Отказа се човекът. Тримата служители на БДЖ вътре в автобуса, които нямат никаква вина за случилото се, бяха нападнати с груби и обидни думи. Още снощи, около 23 ч. началник-влакът е заявил автобуси за днес. Изпращат един, щото нямало. 38-местен. 

А защо изобщо не е тръгнал влак от Пещера? Много просто - повредени локомотиви и липса на други налични. Е, това определено само в България може да се случи. 

Лошото обаче е, че на нас това ни се случва редовно. Или влакът ще закъснее драстично, така че и ти да закъснееш за работа, или ще ни извозват с автобуси, които също закъсняват и места няма. Средно положение - тц! 

Какво ще стане, ако утре отново се случи това и не успея да стигна навреме за работа дали на шефа ми ще му бъде приятно? 
 
Хора, това не е единичен случай! Това стана ежедневие! Ние сме под постоянен стрес ще стигнем ли навреме на работа, а учениците на училище? На кого да се оплача? На арменския поп?

П.П. На работа пристигнах в 11ч."...







Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
Влакът закъснява... автобуса е пълен... Средно положение има - личен автомобил. Тук е мястото да кажа, че продавам Фиеста 91-ва много изгодно ;)
+1
 
 
Как не се научихте да не се оставяте да ви правят на маймуни.. Като БДЖ не могат да си изпълняват задълженията, няма да им давате и стотинка. Така като тръгнат влаковете с по 5 човека искат или не ще фалират и ще дойдат частните превозвачи с реална конкуренция и нивото на обслужване ще се подобри значително. Само с псуване и ругаене не става.
+1
 
 
То това не е от днес. Аз до преди 15 години пътувах редовно с влак и като гледам, нищо не се е променило...На моменти "дежа вю" получавах, докато четях:)
+1
 
 
И както се изрази кондукторът, вината е изцяло наша. Т.е. на пътниците. Защото сме мълчали и търпяли. Смятам, че е прав и дадох гласност. Други пуснаха жалби. Но недоумявам как за проблема се е знаело още от предния ден. Уведомен е шефът на БДЖ Пловдив, а се взимат толкова неадекватни мерки.
+3
 
 
Проблема е, че БДЖ умишлено се води към фалит. А и нали транспортните фирми са на "наши" хора. Транспортният министър знае само как да съкращава хора и нищо повече. В БДЖ обикновените работници са на "санитарния" минимум, а администрацията е раздута - има повече шефове, отколкото работници.
на 04.09.2015 г.
+1
 
 
А защо изобщо не е тръгнал влак от Пещера? - Е затова питай Бат Бойко - Кога ще има магистрала и за влака :D:D:D Виновно колко искаш. Случая да БДЖ и рейсовете , които изпозлват на градкси транспорт софия от преди пет века :D:D , но положение не мисля че толкова трагично. Мой съвет е Потърпевшата пиши една жалба до транспотния министар да се направи проверка и да се види положение. Мисля че държавата ни нужно малко нахалство от самите хора , да се начерви "дупето" на администрации и да вземат да си вършат работа.
+6
 
 
Потърпевшата -> поинтересувай се за споделено пътуване. Ако не си чувала сърчни в гугъл. Потърси група в социалната мрежа. В момента масово се използва от младите хора. Превозвачите са започнали да квичат, че имат отлив на пътници. Между София и Пловдив имат отлив с 20-30 процента до колкото знам. Това ще става все по зле. Просто трябва да спрем да им се возим в кочините и да им даваме пари за да закъсняваме и да се тъпчем като през 19 век.
-6
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (2)
на 04.09.2015 г.
+3
 
 
Да не говорим, че е абсолютно забранено да има правостоящи в автобус.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Великден 2024 г.
Лято 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
България в еврозоната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: