ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Читателка: Проста административна услуга се превръща в мъчение в община "Марица"
Автор: Екип на Plovdiv24.bg 09:10 / 10.10.2020Коментари (9)7846
©
Читателка на Plovdiv24.bg се свърза с редакцията ни, за да разкаже за административния кошмар, в който е попаднала, за проста административна услуга в община "Марица". Даваме ѝ думата сега:

"Здравейте, искам да разкажа за обслужването, което получих от служители на Община "Марица“. Тази сряда, около 16 часа, отидох да си извадя удостоверение за наследници. Починалият ми баща, към момента на смъртта си, имаше постоянен адрес в село, част от община Марица.

Служител на входа ми обясни, че колежката която се занимава с тази дейност си е тръгнала малко по-рано. Предложи ми да се върна друг ден или да си изкарам удостоверение в кметството на самото село.

В петък отново отидох до общината. На входа беше друг служител, който каза, че колежката отсъствала, но и да била там нямало как да си издам подобно удостоверение от тях - задължително трябвало да отида до селото. Обясних му, че преди няколко години, когато баща ми почина, съм си вадила удостоверение от тях, без да ходя до самото село и не е имало проблем. Той ми отвърна, че вече не било така.

Излязох от сградата, влезнах на сайта на общината, намерих телефон за контакт, обадих се и попитах служителката на телефона дали мога да си извадя от тях удостоверението, при което тя ми отговори, че мога, и че трябва да дойда до сградата на общината. Като й казах, че съм там, но охраната не ме допуска и твърди, че трябва задължително да отида до селото и няма как да си взема документа от тях, тя ми каза да затворя телефона.

След 2-3 минути отново звъннах, за да проверя какво е станала и последно могат или не могат да извършат услугата, но естествено никой не ми вдигна. Върнах се при служителя на входа, обясних му че съм говорила по телефона и след последвал скандал, най-после стана ясно че мога да си взема документа от тях, но заместничката на въпросната служителка, която щяла да се върне на работа понеделник, не може да ми извади документа.

Не мога да разбера защо нещо толкова елементарно, като издаване на удостоверение за наследници, се превърща в такава драма за общинските служители и най-вече защо не може да се опроси всичко и подобни удостоверения да се издават онлайн чрез електронен подпис".







Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Електронната система я моткат от доста време онзи тюфлек от Габрово Дончев отговаряше за нея и сега пак се изсули и нищо не направи иначе милиони усвоиха за това начинание.
+3
 
 
"защо не може да се опроси всичко и подобни удостоверения да се издават онлайн"? Защо ли? Защо трябва да е бързо и лесно, като може да е трудно и бавно? Бързата работа - срам за майстора. А и така няма густо от физическия допир с Администрацията, да им подишаш властта на разтакаването. Как иначе един служител на входа ще си упражни правото да те мотка и върне, ако всичко става онлайн, а?
+4
 
 
Мързелът е в повече по общините. Там най-страшно е по време на избори. Дали ще дойде нов кмет и ще ги изрине всичките и ще си вкара неговата си рода вътре. Иначе 4 години пей сърце и до следващите избори.
0
 
 
Става за секунди само че трябва да има някой да свърши тази работа и да е в услуга на обществото,а не отишла си по рано ами другите служители ръцете в г*за ли им са та не обслужат госпожата въпрос на манталитет,възпитание и най вече да разкарват хората като маймуни това им доставя най голямо удоволствие на всички зад гише,тъпаци.За чий х...й стоят толкова много администрация или това е потенциален електорат за изборите.
+2
 
 
Престъпно е в 21 век, в ерата на комуникациите, и в условията на пандемия да ни размотават по разни институции за свидетелства, удостоверения и т.н. Тези компютри ги ползват само като едни големи тетрадки и толкова!Дори и това не могат като хората. Какъв е проблема всичката информация да е събрана на едно място , всяка институция да има достъп според нуждите си за да си правят справките, а не да губят на хората времето и да ги занимават с глупости?
0
 
 
Ето,това са поддръжниците на управляващите - затова ГЕРБ има толкова гласоподаватели!Важничат,като че ли институцията им е бащиния!Затова трябва всичко да се измете!
+4
 
 
Подвластни сме на тромава администрация и мързеливи държавни служители .
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Купа на България, сезон 2023/2024
Великден 2024 г.
ВК Марица, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: