ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Читател бесен на пловдивската митница: Умишлено ми бавят пратките от AliExpress
Автор: Цвети Тончева 14:20 / 11.07.2021Коментари (15)24103
©
Читател на Plovdiv24.bg ни писа възмутен от бавенето на пратките в Митници Пловдив.

“Редовно пазарувам от сайта на "AliExpress" и получавам пратки  от офисите на БГ-пощи. Всичко е наред, докато някоя пратка не отиде в Митници-Пловдив! След като им изпратя всички документи необходими за оформяне и заплащане на пратката, започва голямото чакане. От 1.7.2021 в национален ефир излезе съобщение, че пратките, които минат през митница ще бъдат обработвани за 24 ч.."

"За съжаление това се оказва лъжа. БГ-Митници не отговарят на телефонни обаждания. Звънял съм им над 100 пъти на ден. Не отговарят, или просто вдигат и затварят. Няма начин да се разбере с тях човек. На всичкото отгоре отговарят на електронна поща като "шефове-директори"- ще пратят пратката, когато са готови, сякаш не са длъжни да си свършат работата в срок и всичко им е позволено. Най-редовно чакам по месец. Същото се случва и с много други потребители, които пазаруват онлайн от Китай. Мисля, че трябва да се даде гласност и да се потърсят причини за умишленото забавяне на пратките в Бг-митници".

Читателят е приложил и последната негова кореспонденция със служителка на митницата. Той пита служителката защо се бави пратката му, а тя отговаря буквално и с грешките, които се виждат в правописа: “Когато сме  готови ще ви изпратим пратката във ройонната поща" .

Проблемът е, че действително "Митници" не вдигат телефона и реално не може да се кореспондира с тях.

За подобен случай разказа преди време и друга наша читателка. Ставаше въпрос за пратка от чужбина, изпратена до бременна жена по Коледа. Дрешки за бебето и, което ще се роди. Те така и не стигнаха на време. Пратката беше забавена повече от месец.

Тъй като обратната връзка е наистина трудна, поместваме материала директно и се надяваме проблемът с бюрокрацията в Митниците скоро да се промени.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
-1
 
 
Винаги са ми били много смешни тея, които купуват боклуците на китайския вехтошарник.
Сподели какво ново....
на 11.07.2021 г.
+1
 
 
Напълно съм съгласен. Митници и пощи се държат като господ и разполагат с чуждите пратки, както им е удобно. Как пък няма един държавен служител да си свърши работата.
0
 
 
След като поръчваш стоки по скъпи от 30лева предварително се договори с китаеца да пише малка цена или да е подарък.Пазарувам често от там и мито и ДДС съм платил само един път.Парите са си мои и аз решавам на кой да плащам и за какво.Имал съм случай на задържане на пратка, не им платих след определено време са длъжни да върнат пратката и след това си получих парите обратно.Успех
0
 
 
Проблема не е в Митница,всички пратки пристигат в пощата в ЖК Тракия,там ги разпределят по неясен начин,коя е за митническа проверка и коя не.После следва голямото чакане,защото капацитета им не отговаря на големия обем пратки и забавянето на обработката/доставката е повече от месец.Никъде в документите които се попълват няма срок за обработка от тяхна страна и стандартния им отговор е че чакат митницата да ги обработи,но кога ги придвижват към тях няма отговор.След 1 юли батака ще е пълен,но цената за "обработка" се знае,за сроковете когато ви се обадят.Дано и други доставчици се появят на пазара,защото с Български пощи оправия няма.
0
 
 
"Звънял съм им над 100 пъти на ден" - намери си работа... И не, митница Пловдив не се занимава с калъфчета за телефони, гащи за 2 лева и белачки за картофи за 1.50 лева.
+1
 
 
Според мен проблема е в пощите - просто не могат да се справят ! Пратка на митницата се освобождава за 48 часа срещу съответното заплащане
+2
 
 
Вие се оплаквате за 10-дневно закъснение? Моята пратка от Алиекспрес е там от 17 май. Заради тях сега ще трябва да плащам мито и ДДС
0
 
 
Надявай се. Служебното правителство смени шефа на Митниците и сегашните са много схватливи и работливи.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Първа лига, сезон 2023/2024
Детско-юношески футбол
Матури 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: