Читател: За бизнеса може, за гражданите - не!

Автор: Георги Василев
Коментари (13)
13:22 / 06.02.2020
12614
Читател на Plovdiv24.bg се свърза с медията ни, за да изкаже мнението си за новата пиаца за таксита, която от вчера действа точно до дома му – в сърцето на града и сърцето на скъпоценната за общината "синя" (златна) зона – улица "Иван Вазов“. Даваме му думата сега:

"Здравейте, искам да изкажа мнение за тази абсурдна стоянка за таксита, която заработи на улица "Иван Вазов“. Държа да подчертая, че аз живея сравнително близо до нея и от години се боря, за да мога да паркирам пред дома си. Тъй като се явявам втора кола за съответното домакинство, позволено ми е да паркирам пред нас срещу 2 лева на час. Ако превърна тази сума в годишен абонамент – трябва да давам една огромна сума всяка година, за да паркирам до вкъщи.

Окей, разбирам. "Иван Вазов“ е натоварена през деня и ако ми пуснат преференциално паркиране за домуващи, реално администрацията ще губи пари от мен. Но ако е толкова натоварена улицата и хората няма къде да спират, защо три места се дават на таксиметрови компании, като при всички положения в центъра е пълно с жълти коли или идват до 3 минути, ако звъннеш по телефона.

Аз спирам колата си в Кючука. Ако ми трябва автомобил, трябва да ходя по 15 минути, за да стигна до мястото, където мога да паркирам свободно. По този въпрос съм говорил с една камара институции, които само си прехвърлят топката и ме разиграват – ръководството на "синя зона“ препраща към Общинския съвет, там си имат други работи за вършене и така. А от този проблем страдат много от домуващите в центъра или в обхвата на златната общинска зона.

Призовавам зам.-кмета по транспорта Тодор Чонов за вземане на мерки, преди да въведе и още една златна зона, но този път "зелена“.

Виж коментарите (13)

Още по темата (265):
21.04.2024 Множество злоупотреби с инвалидни стикери в Пловдив
16.04.2024 Ударна ревизия на служебните паркоместа в Пловдив
01.04.2024 Проблемът с паркирането в Пловдив се задълбочава
10.01.2024 Пловдивчанин: Висша некадърност! Нямат право да слагат скоба на такава
кола!
05.10.2023 Въведоха системата за умно паркиране в Пловдив
28.08.2023 Важно съобщение за шофьорите за синята зона в Пловдив
Още новини от Новини от Пловдив:
Снимка показва как е изглеждала Главната на Пловдив, когато по не...
Даваме 78 000 лева за близо 100 химически тоалетни в Пловдив
Асфалтираха най-новата улица в Пловдив, строителите блокираха кол...
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).