Червеният съветник Батаклиев пита законни ли са автогара "Родопи" и "Билла"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (11)
15:58 / 24.06.2010
4138
Кметът да направи проверка доколко законни са и автогара "Родопи" и магазин "Била" до Бетонния мост - затова настоя общинският съветник Ангел Батаклиев, при когото са постъпили сигнали от негови избиратели, че във въпросните два значителни обекта не всичко е както трябва, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

12-те декара, върху които "поникнала" Била, били изтъргувани от бившата градска управа неправомерно, а теренът, върху който се кипрела автогара "Родопи", също бил под въпрос относно закона. На това място трябвало да има, според общия устройствен план, булевард с три платна и в двете посоки или т. нар. южна тангента, която да облекчи трафика по бул. "Христо Ботев" като свърже Коматевския транспортен възел с надлез "Родопи".

Правомерно ли е придобит от сегашните собственици имотът за строителството на автогарата и магазина, в кой момент и на каква цена са били изкупени тези имоти - са само част от въпросите. След проверката Славчо Атанасов ще трябва да отговори дали е законно отчуждаването на имоти, ако такова изобщо се е състояло, с какъв акт е станало това и кой го е издал. Под въпрос е и по кой влязъл в сила общ устройствен план са издадени разрешенията за строежа на обектите.

"Ако информацията, подадена от гражданите, се потвърди, могат да се окажат безсмислени големите инвестиции, които бяха вложени в комуникационното съоръжение надлез "Родопи", замислен като част от нещо по-голямо", заключи Батаклиев.

Виж коментарите (11)

Още по темата (3):
09.09.2007 Областната управа: Това е абсурдно, но пуснете молба
09.09.2007 Арх. Румен Русев: Няма защо да търсим под вола теле
09.09.2007 Автогара “Родопи" и "Билла" са незаконни?
Още новини от Новини от Пловдив:
Борислав Инчев: Пловдив не трябва да бъде възприеман като част от...
870 души не знаят дали ще се събудят утре
Активисти от ГЕРБ обновиха пейките в много посещаван парк в "Запа...
Читател: Пловдивският зоопарк се премести на Пазарджишко шосе
Жители на Съединение към Цвета Караянчева: "Време е отново ГЕРБ д...
Брутално задръстване на АМ "Тракия" към Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).