ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Цените на имотите в Пловдив гонят тези в Дубай - разказ от първо лице
Автор: Цвети Тончева 10:54 / 02.02.2022Коментари (14)23435
© Plovdiv24.bg
Цените на имоти в Пловдив гонят тези в Дубай. Пловдивчани, които живеят там, разказаха за Plovdiv24.bg, че им е бил предлаган апартамент в широк център в Пловдив за 150 000 евро, без гараж и без никаква инфраструктура. Те твърдят, че за тези пари могат да вземат апартамент в обикновен квартал в Дубай, 90 кв.м, обзаведен, с паркомясто в подземен паркинг, охраняем обект, с басейн и фитнес в сградата, с перфектна инфраструктура.

"В България цените са необосновано високи за качеството, което се предлага“, казват нашите. "На пазара има много шкарто. Така например, брокерите ни предлагаха скъп апартамент в "Кършияка", за 150 000 евро, който е за основен ремонт, без гараж и никаква инфраструктура. Цената на квадратен метър излиза 900 евро на квадрат, като след това трябва да го правиш отново. Но въпреки това цените не отстъпват.

Новото строителство пък е трагично заради малките скосени стаи и криви стени.  

У нас брокерите гледат как да вземат комисионната, като предлагат порутени жилища като след бомбардировка. Има и добри сред тях, но повечето са аматьори. Целта им е да ти вземат парите и те надъхват как още ще скочат цените. Липсват обучени кадри. Много от офертите на агенциите са подвеждащи. Като отидеш на оглед, всичко лъсва. Брокерът не е гледал предварително жилището и ти губи времето. Не познава това, което ти предлага, което е недопустимо за агенции, които твърдят, че са повече от 5 -10 години на пазара. Дублират се обяви от различните агенции“.

По разказа на българите, в Дубай също се е повишило търсенето на имоти, но е по-слабо от предишни години. Брокерите там също надъхват пазара, но предлагат качествени жилища, на прилични за стандарта цени.


Още по темата: общо новини по темата: 357
15.04.2024 »
28.03.2024 »
25.03.2024 »
25.03.2024 »
14.03.2024 »
12.03.2024 »
предишна страница [ 1/60 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Българина по правило е финансово неграмотен що се отнася до инвестиции. Всеки с посъбран лев накупи имоти, които да отдава под наем - да се защити срещу инфлацията. Само че повечето имоти се купуват с кеш + ипотека (защото лихвения процент на банките е нисък). И точно тук е грешката... защото лихвените проценти в световен мащаб вече тръгват нагоре. Ще мине още малко време, преди да се усети и тук, но пазара ще охладнее, това ще е началото. С покачването на лихвите на много хора няма да им излезе сметката т.е. вноската ще е по-висока от наема, който получават. И така започват разпродажбите, обяснено като за деца. Не слушайте брокери, оценители, съветници, консултанти или други смотаняци, четете и се интересувайте от цифрите ! Идат трудни времена и повярвайте, инфлацията изобщо не е най-страшното, което ще видите.
-2
 
 
Ма ходете в Дубай бе,като са по евтини! Тоя ,който иска да си купи жилище да живее в Пловдив го боли гъ*ъ за цените в Дубай.
+4
 
 
Много народ със спестен някой лев се мислят за тарикати и купуват като обезумели апартаменти с цел даване по наем. Демек, най-лесната инвестиция. Да, обаче после като дойде ред да се търсят наематели и положението става "е*ало си е майката". Да не говорим, че продължава да се строи безумно, отделно че има много пустеещи апартаменти, а населението на Пловдив въпреки, че се увеличава поради прииждащите стада от помаци и други картофаджии, не се увеличава с темповете на строителството. Та се пита в задачата- кой ще живее след време в тези апартаменти? И тогава естествено, че балонът ще гръмне и то много яко!
+1
 
 
Значи аз продавам от 5 години вероятно къща на 2 етажа +таванско+огромен склад + собственост върху земята с възможност за 2 коли да се спрат без да се излиза на улицата ... самостоятелна на ВСИ за 140к евро ... хората се напъват за апартаменти . Прав е човека преди мен .. не е луд този който яде баницата ... Оферти има свестни колкото искате ... ама или трябва малко работа или трябва да имате парите .
на 02.02.2022 г.
-1
 
 
Продажбата на имот или предмет е странно нещо и зависи дали има търсене и към какви хора насочена , също така дали е правилно позиционира. Доста хора , които купуват апартамент - първо минават през райони и ако човек си хареса някакъв район или жилище - едвам ли инфраструктурата и състоянието ще са му проблем , защото 100 % ще се прави ремонт - така че всичко опира до клиенталата. И това "...обикновен квартал в Дубай,..." е много неясно определение и бих казал , че в "обикновен квартал в Лондон,..." жилищята ще са на същата цена. Така че всеки сам определя цената и стойността на това , което продава и целта - ако се намери някой да го купи - ОК , ако ли пък не - значи просто не иска да го продаде...
на 02.02.2022 г.
+4
 
 
Не е луд този който яде баницата..... Съседен апартамент от 75 квадрата се продаде с дограма от 1963 година с къхлени тръби и водопровод на същата възраст без паркомясто на втори етаж над оживен белевард за 130 000 лв. Честито на печелившите
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Животните на Фокус
Туризъм
Парламентарни избори 2024
Купа на България, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: