Бюрократичните пречки за допълнителни легла в болниците трябва да бъдат преодолени!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
16:05 / 24.03.2020
3745
С финансирането на леглата в болниците, които ще бъдат преобразувани за лечение на COVID-19, няма да има проблем. Това стана ясно на заседанието на Специализирания медицински щаб, на който областният управител Дани Каназирева покани и директора на РЗОК Пловдив Йорданка Караиванова, за да се изясни процедурата за преструктурирането, не само за съществуващите отделения в болничните заведения, но и за разкриването на нови легла.

"За мен е изключително важно много бързо тези бюрократични пречки да бъдат преодолени и да знам, и да съм спокойна, че обявените от нас 308 легла на първи етап, без в тях да влизат леглата в МБАЛ "Свети Мина" и Транспортна болница, са налични на Спешна помощ и те могат спокойно да следват утвърдения от нас график за попълване на леглата", заяви Дани Каназирева.

"Здравната каса ще осигури финансирането на лечебни заведения, които имат договор с НЗОК и който ще  преструктурират легла за лечение на пациентите с коронавирус", обясни директора на РЗОК Пловдив Йорданка Караиванова. По думите й, техният брой ще се изпраща спешно до НЗОК, за да се определят както отделенията, към които ще бъдат разкрити, така и финансирането им.

Такъв е случаят, например, с болница "Свети Каридад", която има готовност да предостави 47 легла, а университетска болница "Свети Георги", освен наличните в Инфекциозна клиника легла - още 60 легла в новия корпус.

Припомням, че Областният медицински щаб започна да обсъжда разкриването на допълнителни легла още преди решението на национално ниво.

"Гарантирането на финансирането за разкриване на нови легла в болниците е от много голямо значение в този труден момент и затова е важно казусът да се изясни. Това ще ни даде малко спокойствие в извънредната ситуация, в която се намираме", заключи Дани Каназирева.

Виж коментарите (0)

Още по темата (17028):
09.05.2024 COVID-19 има нов вариант, вижте симптомите на FLiRT
09.05.2024 Младежи събират пари за съученичка, загубила родителите си в пандемията от COVID-19
08.05.2024 Изтеглят COVID ваксинa в световен мащаб
06.05.2024 Ген. Мутафчийски за трудностите на военен лекар
09.04.2024 Лекар: Ако една майка откаже имунизация – това значи 4000 деца с възможност да се разболеят от коклюш
09.04.2024 Доц. Атанас Мангъров: Ваксините, които са в Националния имунизационен календар, да бъдат правени
Още новини от Новини от Пловдив:
Станислав Цанов идва в Пловдив, говори и за лошите коментари
Шефът на КАТ Пловдив: Не съм гледал километража на джипа
16 пъти шофьорът на джипа от бул. "Руски" е бил хващан в крачка
Важно за всички родители на първокласници в Пловдив
Имало ли е гонка с полицията при тежката катастрофа с двама загин...
Имало ли е гонка с полицията при тежката катастрофа с двама загин...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).