ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Бул. "Марица-юг" още затворен - пак поради непредвидени обстоятелства
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:52 / 17.09.2010Коментари (8)3760
Бул. "Марица-юг" - от ул. "Чардафон" до бул. "Руски", трябваше да е готов най-късно до средата на август. Но не е. Има още асфалт за полагане. Тротоарите стоят недовършени. Там където трябваше да са новите зелени градинки, е разкопано поле.

Макар колите да заобикалят загражденията и да преминават, ремонтът все още не е завършен и отсечката не е пусната официално за движение. За сметка на това изградените вече паркоместа са максимално запълнени.

Булевардът трябваше да се дофинансира с договорените с правителството пари срещу приетите 100 хиляди тона софийски боклук, които още не са дошли. Също от тях трябваше да стане разширението и на "Марица-север". Общата стойност на реконструкцията и на двата булеварда е около 6 млн. лв. с ДДС. С решение на Общинския съвет всички пари бяха пренасочени за довършване на южната част, по която
"Пътища" АД междувременно започна работа със собствени средства.

"От КАТ имат изискване за осигуряване на пешеходно преминаване под  моста на Герджика, проектът за което още не е готов. Щом това стане, ще пуснем движението в този участък. Иначе направихме разделяне в разрешението за строеж за осъществяването му на два етапа - вторият ще е до Пешеходния мост", съобщи главният инженер Христина Иванова за Plovdiv24.bg.  

Връзките от моста на Герджика с бул. "Руски" също забоксуваха във времето. Пак е виновен законът: откритите процедури за обществена поръчка са дълги - 52 дни за обявление, после - срокове за обжалване...

В момента пътят е официално запушен от ул. "Чардафон" до "Елиезер Калев". Купчини пясък са струпани и по така наречените "уши" около моста, покрай тях са избуяли и бурени. Според предварителните заричания на общината, булевардът трябваше да е готов до края на юни, но обичайните непредвидени обстоятелства забавиха и този важен инфраструктурен градеж.

Съвсем не е ясно кога целият проект ще е завършен, тъй като той включва нещо повече от подновеното пътно трасе - паркова среда и със сигурност по-свестни от сегашните счупени пейки с гледка към реката.


Още по темата: общо новини по темата: 47
12.04.2021 »
09.02.2021 »
03.07.2019 »
26.04.2019 »
09.11.2017 »
24.02.2016 »
предишна страница [ 1/8 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Много готини кадри. Представиха положението в пълнота. Браво на фоторепортера :) Така, ще е като все им свършват парите на финалната права ... Накрая от хубави проекти, все излизат компромисни решения.
+4
 
 
А иначе изпълнението на "ремонта" е типичното за кой да е проект на община Пловдив - хаос, милиарди глупости, неспазени срокове и какво ли още не! На тях всичко им пречи - законите, граждните, фирмите, въздуха и т.н.
+2
 
 
Като изключим безплатните места за паркиране за живущите в новите блокове там, които са изградени без собствени гаражи в нарушение на нормите за строителство в жилищна среда, то ползата за град Пловдив от леко разширената и асфалтирана улица, наречени с гръмкото име Булевард, е нищожна. Улицата нито е станала по-пропусклива след замяната на паважа с асфалт, нито натоварването по нея оправдава този "ремонт". Още по-малко или направо нищожно е движението по улица Марица-север. Евентуално има нужда от ремонт на плочките на тротоара и по крайбрежната алея от северната страна на Марица, от редовно поддържане на растителността там, но не и от подмяна на паважа. Мога да изброя 50 много по-натоварени и далеч по-важни за движението на града улици, които имат крещяща нужда от ремонт. Да не говорим, че има нужда от строителство и на НОВИ улици, мостове, естакади и т.н. Ако правителството беше превело тези пари на Главчо Атанасов, то те щяха да бъдат пропилени по най-безотговорен начин именно с цел осигуряване на евтина чалга популярност преди изборите. При това щяха да осигурят подкрепа косвено за един безстопанствен антикмет, нанесъл щети на собствения си град в размер на поне половин милиард лева. Отделно държавата е в криза и примерно не достигат едни 300 милиона лева за болниците, та нуждите на един глупав кмет са на заден план в случая. Сигурен съм също, че ако Главчо имаше намерение да инвестира държавния ПОДАРЪК за Пловдив в нещо полезно и качествено, пари щяха да се намерят. Защото държавния ПОДАРЪК не е предназначен да послужи за евтина чалга популярност на Главчо Атанасов, а за нуждите на Пловдив и пловдивчани. Не забравяйте, че парите, за които говорим, са ПОДАРЪК - ПАРИ, СЪБРАНИ ОТ ДАНЪЦИТЕ НА ВСИЧКИ БЪЛГАРИ. Нашето правителство е длъжно да прояви добра грижа тези пари да се инвестират удачно и да не се крадат - и пред пловдивчани, и пред всички данъкоплатци. Защото да дадат пари на един първокласен крадец е удар по волята на самото правителство да се справи с корупцията и организираната престъпност. Все едно да си плюят сами на себе си. Недейте да страдате от евтин селски патриотизъм. В момента интересите на града ги защитава в най-голяма степен Дянков, а не пловдивския антикмет.
-3
 
 
Правителството саботира всичко хубаво ,което се прави в Пловдив с надеждата да ги провали на изборите.И ако това е държавнически подход,здраве му кажи.
0
 
 
пълни тъпанари тоя закон все едно е от вчера какво ми се правят на паднали от луната ба*ти тъпаците дето сме предавам се ще акаммммм
+1
 
 
После всички сгради по протежението на реката да се задължат да се пазят в добър външен вид с осветление на фасадите и тази част на града около реката (както е в цял свят!) ще стане много развито място за бизнес, заведения и магазини.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: