Борисов към Зико: Спираш проекта за пробива при Водната палата и пренасочваш 10 милиона лева за "Колежа"

Автор: Гено Петров
Коментари (43)
10:19 / 26.02.2022
42491
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е в Хисаря на среща с кмета на Пловдив Здравко Димитров, депутатите от Пловдив и областта, както и с общинските съветници от партията.

"Решихме стадионите на Локо и Ботев да бъдат завършени. Много се направи за Пловдив по времето на ГЕРБ. Времето е трудно. Имаме 7 детски градини, които имат избран изпълнител. Изпълнителите не искат да започват да строят, имаме фирми, които се отказват. Въпреки всички тези трудности поемаме ангажимент да бъдат завършени стадионите. Ще бъдат необходими 10 милиона лева за довършването на стадиона на Ботев", каза кметът на Пловдив Здравко Димитров.

"Държавата няма желание да дава пари за спорт и така от средствата от бюджета на общината ще отпуснем пари и ще се постараем да завършим проекта", допълни той.

"Стадионът е на етап приключване на груб строеж. За да има козирка, която да покрие стадиона на Ботев, са необходими още 10 милиона лева. Поръчката е 53 700 000 лева, има осигурени 23 000 0000 финансиране. Искам да благодаря все пак на последователната политика на ГЕРБ. Ако не се бяха осигурили тези пари, щяхме да имаме 2 паметника на културата", обясни инвеститорът Илиян Филипов.

Борисов след това се обърна към Здравко Димитров:

"Може би от проекта за "Чистота" не трябва да се пипат парите. Чистият въздух е изключително важен. Но от инфраструктурния проект за Водната палата може да го спреш и да пренасочите 10 милиона лева към стадиона на Ботев, за да е завършен с козирка".

"Лаута" се върти малко по бавно и ще им дадете пари да си проектират стадиона. За този стадион ще им дадете пари догодина и да няма недоволни. Обещали сме на пловдивчани, че ще приемат финал от европейските футболни турнири."

"За наше съжаление трябва да претрансформираме парите на данъкоплатците, за да завършим това, което искат хората. Искам да кажа на уважаемия спортен министър, че при нас се даваха по 50 милиона за стадионите на Пловдив", каза още Борисов.

Припомняме, че кръстовището при "Водната палата“ между булевардите "Цар Борис III Обединител“ и "Марица“ е едно от най-натоварените в град Пловдив. Достигането на капацитета си като пропускателна способност кръстовището дължи освен на високата транспортна интензивност на транспортните потоци по двата булеварда особено по бул."Цар Борис III Обединител“. С изграждането на този  обект би трябвало да се облекчат задръстванията, които започват от кръстовището на бул."Цар Борис III Обединител“ с бул. "Шести септември“ и продължават до кръговото кръстовище на бул. "България“ до Панаира. Но очевидно скоро този проект няма да се осъществи.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (43)

Още по темата (801):
26.04.2024 Ботев отвори нова ложа на "Колежа"! Билетите - по 120 лева
25.04.2024 Красиви кадри от "Колежа"! "Жълто-черният" дом вече е покрит, краят на етап 1 е много близо
16.04.2024 Строителите на стадион "Христо Ботев": Все по-близо до финала!
15.04.2024 Мъри: Стадионът на Ботев е правен като по трудово обучение, на Локо - същата работа
09.04.2024 Историческо! Култов надпис се завърна на стадион "Христо Ботев"
08.04.2024 Красота от птичи поглед: "Колежа" е все по-близо до финала на етап 1!
Още новини от Новини от Пловдив:
Собственици на масиви: Изкупуват ни черешите по 8 лв., в Пловдив ...
Локомотив блъсна камион на малко познат прелез в Пловдив
Три автомобила са замесени в опасната каскада в Кючука
Кола се обърна в Кючука, пожарникари вадят жена и дете
6 дни улица в Стария град е затрупана от самосрутила се къща
Пловдивчанка напъха 20 000 лева в найлонова торба и ги пусна през...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).