Борисов инспектира в Пловдив доставените ваксини

Автор: Гено Петров
Коментари (2)
11:29 / 26.12.2020
4023
Премиерът Бойко Борисов и министърът на здравеопазването Костадин Ангелов лично провериха дали всичко е наред с получените ваксини в Пловдив в РЗИ -Пловдив. Посрещна ги Ваня Манчева, директор на РЗИ-Пловдив.

"Няма да ми се карате, проф. Ангелов! Имаме един ЗиЛ, пазим си го, защото работи. Понеже само той има дръжка, на която може да се сложи катинар, си го използваме до ден-днешен. Сега, като видите зила, да не се шокирате! Имаме много добри хладилници!", предупреди делегацията д-р Манчева.

"Аааа, хладилникът е ЗиЛ, викам си какъв камион си сложила тук", обърна се шеговито премиерът към Ваня Манчева за мястото, където ще се съхраняват ваксините.

След това министър Ангелов разясни особеностите около ваксината.

"Ваксините може да се съхраняват при температура от 2 до 8 градуса в продължение на 5 дни. Всеки пациент ще получи карта за ваксинация. На нея ще се пише датата, на която трябва да се яви. С едно натискане на бутона може да се извади удостоверение, че един пациент е ваксиниран. Генерал Мутафчийски е създал много здрава организация в страната."

Министър-председателят Бойко Борисов изрази специално благодарност към Европейската комисия и председателя й Урсула фон дер Лайен за добрата организация и синхронната логистика по доставката на ваксините за всички страни от Европейския съюз. "Сигурен съм, че с помощта на ваксините българските и другите европейските граждани ще можем да преодолеем пандемията“, добави Борисов.

Министър Ангелов посочи още, че до този момент отпуснатите от правителството средства за Ремдесивир са около 35 млн. лв. Същевременно на месец се отпускат по 83 млн. лв. в подкрепа на работещите на първа линия. Наред с това по линия на НЗОК средствата за първа линия за месец за общопрактикуващите лекари са 5 млн. лв. и 1,2 млн. лв. за сестрите при общопрактикуващите лекари. Министърът на здравеопазването напомни още, че правителството отпусна над 22 млн. лв. за дейности на БулБИО.

Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов, който също беше на място в РЗИ-Пловдив, заяви, че лекарите и медицинските служители от армията също са включени в първата фаза от процеса на ваксиниране.

Вижте повече във видеото!

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (2)

Още по темата (17024):
09.04.2024 Лекар: Ако една майка откаже имунизация – това значи 4000 деца с възможност да се разболеят от коклюш
09.04.2024 Доц. Атанас Мангъров: Ваксините, които са в Националния имунизационен календар, да бъдат правени
08.04.2024 Проф. Ива Христова разясни за коклюша и стремглавото му разпространение
08.04.2024 Съдът оправда Костадин Костадинов
08.04.2024 Д-р Бацелова: Първите симптоми са като при лека настинка! Никакво
самолечение!
08.04.2024 Костадин Костадинов се изправя пред съда заради COVID-19
Още новини от Новини от Пловдив:
Локомотив блъсна камион на малко познат прелез в Пловдив
Три автомобила са замесени в опасната каскада в Кючука
Кола се обърна в Кючука, пожарникари вадят жена и дете
Пловдивчанка напъха 20 000 лева в найлонова торба и ги пусна през...
Патрулка не спря на "Стоп", пострадаха полицайка и шофьорка
Отбелязаха 50 години от създаването на отделението по диализно ле...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).