Близки на загиналите Тодор и Виктор поискаха справедливост

Автор: Цвети Тончева
Коментари (0)
12:29 / 07.07.2022
3512
И днес близки и приятели на Тодор и Виктор, които загинаха в катастрофа на 11.11.2020 година до село Кадиево, се събраха на протест пред Съдебната палата, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Протестът бе мирен и под надслов: "Справедлива присъда за смъртта на Тошко и Виктор!".

Пловдивският апелативен съд днес трябваше да разгледа жалбите на потърпевшите срещу присъдата на Петър Маринашки, която Окръжният съд постанови за това, че е отнел живота на Тошко и Виктор. Тя е пет години лишаване от свобода. Протестиращите питаха толкова ли струват два човешки живота!?

"Живеем в общество, в което убийствата при катастрофи са се превърнали в ежедневна сензация. Убийците на пътя си стоят на свобода, разхождащи се спокойно по улиците, а впоследствие получават символични наказания. Ако не се възпротивим, винаги ще носим оковите на страха, на беззаконието и на несправедливостта. Нека чрез протестната ни позиция да допринесем убийствата на хора по пътищата на страната да се наказват адекватно! Защото човешкият живот не струва 5 години, той струва всичко!!!И ние сме длъжни да не проявяваме бездушие, защото утре това зло може да споходи всеки от нас, никой не е застрахован!“, каза бащата на Тодор Бараков.

"Съдът е краят, изходът на правозащитната система на държавата. Надеждите са ни Апелативният съд да разгледа внимателно аргументите ни в жалбите и да постанови увеличаване на наказанието на Петър Маринашки", каза още бащата. Той очакваше от съда присъдата на Маринашки да е максималната по закон.

"Поведението му зад волана винаги е било такова, карал е дрогиран, 24 часа след катастрофата пак се качва на кола", каза още бащата Тодор Бараков, като оприличи Маринашки на бившия футболист Семерджиев, който блъсна и уби две млади жени в София. 

"Всички сме наясно, че Тошко и Виктор бяха погубени от дрогирания Петър Маринашки! Ако караш дрогиран, с превишена скорост, до степен, че не можеш да контролираш автомобила, няма ли умисъл във всичките тези действия, които водят до смърт на две невинни момчета?, попита още бащата.

Делото обаче днес бе отложено за 29 септември, тъй като не се яви адвокатът на Маринашки - Йордан Давчев.

Виж коментарите (0)

Още по темата (52):
05.05.2024 Майката на загиналия Тошко: Някой блъсна колата ми и избяга
21.07.2023 Днес Петър Маринашки влиза в затвора за пет години заради причинена смърт на двамата му приятели
19.07.2023 Окончателно: Петър Маринашки влиза в затвора
24.06.2023 Бащата на Тошко, загинал при катастрофа в Кадиево, губи всякаква надежда за справедливост
03.04.2023 Присъдата на Петър Маринашки е потвърдена
09.02.2023 Маринашки: Не аз, а дърво уби двамата ми приятели! Трябваше да има
мантинели!
Още новини от Новини от Пловдив:
Заради непрекъснат тормоз в Пловдив жена предоставя спалнята си н...
Пловдивчанка се възмути от мръсотията в градския транспорт
Водачите на листите на "БСП за България" откриха предизборния си ...
Страхотен кадър показва аристократичен Пловдив отпреди 70 години
Шофьор сътвори поредната глупост заради "Бермудския триъгълник" н...
Пловдивски район се подготвя за сериозни ремонти за 350 000 лева


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).