ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
"Бизнесът за Пловдив" поиска това кръстовище да стане на две нива
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:10 / 28.11.2023Коментари (8)11875
© Google
Позиция на СНЦ "Бизнесът за Пловдив":

"СНЦ "Бизнесът за Пловдив“ обединява структуроопределящи фирми в южния регион на Република България, които оперират в различни икономически сектори с общ годишен оборот от 3,5 милиарда лева и осигуряват повече от 15 000 работни места.

Ние винаги сме били активни при обсъждане и решаване на въпроси с транспортната инфраструктура и екологичните проблеми на Пловдив. Винаги сме отстоявали позициите си в полза на обществото и бизнеса, като освен това сме оказвали съдействие на общинската и държавната администрация в множество направления.

В тази насока, няма как да останем безразлични към тема, засягаща както икономическия просперитет на региона, така и живота и здравето на хората, а именно настоящото състояние на Околовръстен път Пловдив – в частност кръговото кръстовище на Пазарджишко шосе. Ежедневните задръствания създават огромно неудобство на шофьорите. Основният трафик в цялия околовръстен път се акумулира в това кръстовище. Задръстванията се простират в посока север-юг и в посока изток-запад.

Предвид факта, че обходът на Пловдив е обявен за обект от национално значение, с решение на МС, както и поради това, че знaчитeлнa чacт oт тpaнзитнитe пoтoци пpeминaвaт пpeз гpaдa, изгpaждaнeтo нa висококачествен и безопасен по всички национални и европейски стандарти път e oт изĸлючитeлнo знaчeниe зa ocигypявaнe нa нaй-ĸpaтĸa ĸoмyниĸaциoннa вpъзĸa.

С оглед на гореизложеното ние от СНЦ "Бизнесът за Пловдив“ настояваме за изграждането на кръстовище на две нива, като транзитно преминаващият трафик върви на второто ниво, а трафикът с промяна на посоката остава през долното кръгово ниво.

По този начин няма да има конфликтни точки на двата потока и движението ще бъде "отпушено“. Необходимо е строителството на този пътен възел да бъде обособен като самостоятелен обект, който да бъде проектиран възможно най-бързо и построен преди изпълнението на целия околовръстен път. Предварителното изпълнение на този пътен възел трябва да бъде съобразен изцяло с бъдещия проект за пътя. Считаме, че тези предложения ще освободят основния пътен трафик, който в момента е силно натоварен.

СНЦ "Бизнесът за Пловдив“ ще настоява да се предприемат съответните действия и процедури, които съпътстват необходимите промени, от които зависят както живота и здравето на хората, така и икономическото и социалното развитие на Област Пловдив".


Още по темата: общо новини по темата: 27
30.03.2024 »
01.05.2023 »
27.03.2023 »
25.03.2023 »
25.03.2023 »
25.06.2022 »
предишна страница [ 1/5 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
на 28.11.2023 г.
+2
 
 
Не само това а всички кръстовища по бъдещото околовръстно трябва да са на две нива. Пример Софийското и Бургаското околовръстни
+2
 
 
Пълномощията на пловдивския кмет свършват доста преди това кръстовище. Бизнес да си отправя претенциите към измислената община Родопи.
+5
 
 
Най-накрая едно смислено предложение! Кръстовище на две нива наистина ще отпуши до голяма степен движението.
+2
 
 
От бизнеса вместо да пущат петиции да се хванат, да си съберат пари помежду си и да си финансират изграждане на едно такова кръстовище на две нива. Така няма да се налага избор на изпълнител чрез обществена поръчка, тъй като средствата няма да са публични. Ще могат на чисто пазарен принцип да си изберат един сериозен изпълнител, който ще изпълни проекта за далеч по-нормални срокове, а не да търпят ония пародии на строителни фирми, които винаги налитат на обществените поръчки като мухи на.....(да не казвам на какво) и протакат работата месеци наред.
+4
 
 
“Бизнесът за Пловдив” преди да започне с претенции какво им е удобно да искат…нека да започнат да си плащат данъците към общинския бюджет. Експлоатацията на нива “основна работна заплата” прогони повече пловдивчани в София, отколкото емигрираха в чужбина. В Пловдив се натрупаха Чалга-бизнесмени с мутренски мерцедеси. Любимите на Тотев и Зико. Този филм свърши.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Олиото стигна цената на зехтина
Природни стихии
Великден 2024 г.
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: