Безпроблемен старт на учебната година се очаква в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
10:17 / 26.08.2020
5536
Дни преди началото на новата учебна година преподаватели се търсят в училищата в цялата страна. В Пловдив и областта също има обявени вакантни места за специалисти, както в гимназиите, така и в детските градини. Учебните заведения са в готовност да започнат занятия както присъствено, така и във вариант дистанционно обучение.

Над двеста са свободните места в учебните заведения в Пловдив и областта, по данни на Регионалното управление на образованието. Това обаче няма да попречи годината да започне нормално.

Иванка Киркова коментира:

"Около 50 места в училищата, има доста обявени места в детските градини, има за непедагогически персонал, както и за медиатори, основната част от обявените места са за лектори. В една от елитните езикови гимназии в Пловдив също има обявени свободни места за преподаватели. Няма да има проблем, още повече тук в Пловдив имаме и Университет, който подготвя учителски кадри, пък и с увеличението на учителските заплати и интересът към професията се увеличава все повече и повече. Към момента нямаме информация да имаме някъде училище, което да е затруднено и да не може да посрещне учениците си."

Вихра Ерамян - директор на ЕГ "Иван Вазов" - Пловдив пък разказа:

"Търсим трима учители - по български, история и испански език, така че се надяваме на нови попълнения през новата учебна година. Изгради се една система, която наистина подобри условията за труд на учителите. Факт е, че няма текучество на млади учители.

Ремонтните дейности дори приключиха, в момента се подреждат класните стаи с новите мебели. Училищата се подготвят и за провеждането на занятията в условията на епидемия от коронавирус. Освен набавянето на предпазни средства, се обмислят варианти за повече големи междучасия, които ще се използват за дезинфекция на помещенията. Там, където е възможно, учениците ще се пропускат през различните входове, за да се намали смесването на отделните групи деца."

Свободни места в града и областта за учители по математика няма, а вакантните места за преподаватели по български език и литература са две. През последните години голям интерес към професията има и от страна на млади специалисти, които идват директно от университетите.

Ремонтите в учебните заведения в града и областта няма да попречат на откриването на учебната година, ако тя започне присъствено, пише още "БНТ".

Виж коментарите (1)

Още по темата (675):
20.03.2024 Важно за всички родители на първокласници в Пловдив
20.09.2023 Първокласници участваха в открит урок за мобилността в града и пътната безопасност
16.09.2023 На 20 години: Най-младата учителка у нас
16.09.2023 Бизнесдама: Евтиното излиза скъпо
15.09.2023 Икономистите с 12 мерки за по-добро училищно образование, сред тях – скъсяване на ваканциите
15.09.2023 По колко джобни да даваме на ученика?
Още новини от Новини от Пловдив:
В Пловдив водят тримата, измамили жени с над 30 000 лева
Пловдив почернява от полиция
Вход свободен в Музея на авиацията за Деня на храбростта
Професорка осъди УХТ за дискриминация
Кои легенди от музикалната индустрия пристигат в Пловдив и тази г...
Ръст на населението в Пловдив и областта


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).