ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Бащата на "Науката за благополучието" идва в Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:45 / 28.09.2011Коментари (0)1677
© Plovdiv24.bg
Бивши и настоящи студенти от
МУ - Пловдив:
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Публична лекция "Как да постигнем благополучие и лично щастие" - ще изнесе изтъкнат американски психолог - професор Робърт Клонинджър - на 29 септември (четвъртък) от 10.00 часа в Пета аудитория на Медицински университет - Пловдив.

Бащата на "Науката за благополучието" - професор Клод Робърт Клонинджър е в Пловдив (до 30 септември) по покана на Медицински Университет.

Медицински Университет - Пловдив посреща за първи път от близо 20 години учен от световна величина в областа на психиатрията и клиничната психология.

Проф. Клод Робърт Клонинджър от Вашингтонския университет Сейнт Луис, САЩ е сред най-известните световни имена в психологията, психиатрията и генетиката. Неговото тридневно посещение в Пловдив ще продължи до 30 септември. 

Робърт Клонинджър открива значимата връзка между различни черти на характера и субективното щастие като създава така наречената от него "Наука за благополучието". Това ще бъде и темата на неговата публична лекция в Медицински Университет Пловдив на 29.09 (четвъртък) от 10 ч. в V-та аудитория, на Аудиторен комплекс (бул. "В. Априлов №15А).

Чрез генетични проучвания на близнаци, американският учен професор Клонинджър е доказал за пръв път в света, че различните черти на човешкия характер се унаследяват. Създаденият от него уникален метод за изследване на темперамента и характера на личноста намира мащабно приложение в общата, клиничната психология и изследването на здравето. На основата на своите проучвания проф. Клонинджър е създал нов интегративен метод на психотерапия.

Публикациите на проф. Клонинджър са цитирани хиляди пъти в международната научна и популярна литература. Неговият основополатащ труд "Тест за темперамент и характер"е цитиран общо 1024 пъти през последните години.

Заради огромните си приноси проф. Клонинджър е избран за Академик на Американската Национална Академия на науките и е носител на десетки отличия като Наградата за цялостен принос на Международното общество по психиатрична генетика, наградата "Адолф Майер" на Американската Психиатрична Асоциация и редица други.

Проф. Клонинджър пристига за пръв път в България като консултант на проекта "Модел за ранна диагностика на синдрома на професионално изпепеляване сред рискови категории здравни професионалисти", разработван във Факултета по обществено здраве и финансиран от МУ-Пловдив, в който участват и голям брой студенти от кръжока по клинична и приложна психология, под ръководството на Доц. Д-р Дроздстой Стоянов, дм. Чрез създадената от тях "батерия" от тестове се цели изследването на психичното здраве на работещите в системата на здравеопазването. По този начин тестът на Клонинджър е валидиран за пръв път в България като метод от екипа специалисти на МУ-Пловдив.

В рамките на посещението си бележитият американски психолог и психотерепавет професор Клонинджър е упълномощен да сключи и предварително споразумение за стратегическо сътрудничество между Медицински Университет Пловдив и Вашингтонския Университет Сейнт Луис.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юни 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Лято 2024
Избор на нов български патриарх
Пролетни бури удариха страната
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: