Бариери в Пловдив? Само когато завземем Асеновград и стигнем до Цалапица!

Автор: Мариана Панчева
Коментари (10)
08:35 / 24.01.2018
18972
Горещата дискусия за необходимостта от повишаване цената на "синя зона" в Пловдив за малко не подтикна кмета Иван Тотев да направи официално предложение в Пловдив да се предприемат стъпки за разработване на стратегия, следваща лондонския модел за ограничаване трафика в центъра, предаде репортер на Plovdiv24.bg. 

В крайна сметка Общинският съвет утвърди новия размер на платеното паркиране в зоната на 2 лева. Възможно ли е Пловдив да сложи бариери? Ето как - не без известна доза хумор, коментира след сесията Тотев. 

"Пловдив е прекалено малък, когато един ден завземем Асеновград, близките общини и стигне до Цалапица, тогава да. В следващите 100-150 години няма да има нужда. Това обаче не означава, че не трябва да се вземат мерки, които да ограничат ползването на автомобили когато това е възможно."

По думите на Тотев положителни резултати вече се отчитат. "Преди на бул. "България" не можеше да се спре, сега вече се намират свободни места. В централната градска част обаче още не е така. Всички (съветници) коментираха, че с 2 лева няма как да се реши този въпрос, но го има и социалния момент, затова увеличението на цената в зоната е плавно и поетапно", коментира градоначалникът. 

Освен всичко Общината създава и алтернативи - увеличава се площта на пешеходните пространства, работи се активно за многоетажни паркинги, увеличават се заложените средства за градски транспорт, увеличават се маршрутите по някои линии, планира се увеличение на времевите графици, запазват се цените на билетите и картите, изброи Тотев.

Освен всичко това в "синя зона" - чрез паркоматите, има възможност за плащане на половин час, по наредба пък престоят от 10 минути в зоната е безплатен.


Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (10)

Още по темата (265):
21.04.2024 Множество злоупотреби с инвалидни стикери в Пловдив
16.04.2024 Ударна ревизия на служебните паркоместа в Пловдив
01.04.2024 Проблемът с паркирането в Пловдив се задълбочава
10.01.2024 Пловдивчанин: Висша некадърност! Нямат право да слагат скоба на такава
кола!
05.10.2023 Въведоха системата за умно паркиране в Пловдив
28.08.2023 Важно съобщение за шофьорите за синята зона в Пловдив
Още новини от Новини от Пловдив:
Проверяват изба "Дядо Пламен" за фалшив алкохол
Свържете се с най-добрите професионалисти в Пловдив - Представяме...
Починала е пловдивчанката, чиято история разчувства мнозина
Млада двойка не хареса живота в Пловдив, осъществиха мечтата си з...
5 места в Пловдив без вода
1/4 от "Рогошко шосе" е почти готова, за повече няма пари


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).