ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Балотаж ГЕРБ – БСП? Възможен е с появата на Зико
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:11 / 24.08.2015Коментари (1)5196
© Plovdiv24.bg
Има някакъв ентусиазъм около представянето на БСП на местните избори в Пловдив. И той съвсем не е скрит. В последното си интервю Георги Гергов говори за балотаж между ГЕРБ и БСП. Съветникът Тодор Кръстев допълва, че властта в Пловдив се търкаля по улицата - чиста и бяла, а партията му има шанс да я докосне. Колкото толкова се е случило, че да станем свидели на такава сензация. Като добавим и моментното реноме на партията след серията загуби и провалите във властта, трябва от Марс да кацнат нови червени кадри, които да обесят сегашните с главата надолу и да заемат местата им.

И все пак е странно, че в Пловдив сега се говори какви са шансовете на Славчо Атанасов, Дани Каназирева и Здравко Димитров да преборят кмета Тотев, а червеният кандидат е оставен да пасе патките. Може би защото на изборите през 2011 година кандидатът беше Георги Търновалийски - неизбираем и съвсем непознат, тогава, за червената аудитория. Но и пробутан на инат да се бие за кмет, той събра 9,71 процента от гласовете и се качи на почетната стълбичка като трети в класирането на първи тур. Какво се е променило оттогава, че Дани Каназирева, четвърта със 7,44 процента, сега да събере повече и да бие червения кандидат? А много се е променило, за да не получи Славчо Атанасов онези 25 процента на първия тур преди четири години.

Тогава излиза, че оптимизмът в червените редици е съвсем актуален. Макар че може да се окаже като моя оптимизъм по времето на Славчо. Тогава твърдях, че мястото на всяка неинтелигентна власт е в кучия задник. И приятел казваше за оптимизма ми, че най-много да стигне до една събличаща се пияна докторица. Поводът беше история от пловдивския отрезвител. Една вечер там попада доста пийнала докторица, която се съблякла чисто гола, кръстосала крака и запалила цигара. Когато изтрезняла, я сковали ужасът и срамът.

Нищо чудно на 25 октомвир вечерта БСП да изпадне в същата ситуация, макар че има и други кандидати да се почувстват ужасени от изборните резултати. Точно от другите кандидати черпи вдъхновението си БСП. Няма никакви основания Славчо Атанасов да смята, че гласовете за него преди четири години са заключени в чекмеджето и само трябва да го отвори. И неговите леви послания само усилват позициите на червените.

Дали тогава е възможен балотаж ГЕРБ - БСП? Рискована прогноза, но все по-реална след появата на Здравко Димитров. Социологията е още плаха по този въпрос, но твърди, че Зико ще къса гласове най-вече от Славчо и Каназирева, по-малко от Тотев. Ако се потвърди и версията, че немалка част от кандидатите з акмет са от ветрилото на Гергов, оптимизмът на БСП наистина ще е различен от моя.

Важен ли кандидатът на БСП? И магаре да изкарат, има твърд партиен вот в рамките на 9-14 процента . Ако това е Георги Гергов, социологията и прогнозите отиват по дяволите. Разбира се, че няма да е Гергов. Защо да подава оставка като градски и областен лидер още на 25 октомври. Но ако игрите му продължават неприлично дълго, и 9 процента ще е голям успех на изборите.

На градската конференция в събота номинацията на Николай Радев ще е безспорен успех на червените в Пловдив. Дори и с цената на малко театър от страна на Гергов.



Още по темата: общо новини по темата: 892
10.05.2023 »
09.05.2023 »
09.05.2023 »
09.05.2023 »
09.05.2023 »
15.10.2019 »
предишна страница [ 1/149 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+6
 
 
Офф, кой го интересуват тези глупости.. Не почвайте и Вие да бългвате политически пропаганди... То я ясно кой ще спечели, спрете да говорите за Здравка и Свинаря...
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
Мигрантски натиск към България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: