ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Б.Момчев: Единствено в ГЕРБ разполагаме с подготвен екип, за да решим проблемите на Куклен
Автор: Екип Plovdiv24.bg 07:35 / 29.09.2015Коментари (0)2208
©
Борислав Момчев е поставен на 4-то място в листата за кандидати за общински съветници на община Куклен от ГЕРБ. Той е един от много представители на младата генерация общественици, които намират място в листата на ГЕРБ, в близката до Пловдив община.

Г-н Момчев, защо решихте да се включите в предизборната надпревара?

Съгласих се, защото Куклен от години е изпаднал в безизходица. Положението на града и общината се влошават и е време, ние младите в Куклен, да вземем нещата в свои ръце. Лесно е да стоиш отстрани и да се оплакваш какво не е наред и какво не ти харесва, отговорно поведение обаче е да се опиташ по някакъв начин да поемеш отговорност и да си носител на промяната.

Какви са проблемите на Куклен?

Ако погледнете предизборните програми на всички партии ще видите, че те се припокриват на 90%. Това означава няколко неща:

Първото е, че проблемите на Куклен са ясни - това е огромната корупция в общината, неработещата администрация, ужасяващата инфраструктура и състояние на улиците, липса на перспектива за младите в града, лошото състояние на спортната база и т.н. и т.н. Припокриването на проблемите в програмите означава, че те толкова са се задълбочили, че са видни и разпознаваеми за всеки жител на общината.

Това от своя страна категорично означава, че старите политици, които управляваха общината през последното десетилетие и които отново искат доверието на моите съграждани, са абсолютно неспособни да се справят с проблемите. Не отричаме това което са направили, но то е прекалено малко, проблемите стоят с години и по една или друга причина не се решават.

По-важното е, че ние знаем как да решим тези проблеми, имаме отговор на всеки въпрос. Както вече споменах, прави впечатление, че повечето участници на изборите знаят какви са проблемите, но се съмнявам, че са подготвени да ги решат. Убеден съм, че ГЕРБ събра екип, който от няколко месеца работи за бързото решаване на най-наболелите казуси, веднага след изборите. Обсъждаме проблемите, работим в екип с експерти в отделни области, имаме готови проекти, както за възстановяването на общината, така и за нейното развитие. Скоро ще запознаем кукленци в детайли с визията ни за развитието на общината.

Споменахте, че старото поколение политици, които управляват Куклен от десетилетие не са способни да се справят с проблемите, къде бъркат?

Не искам да критикувам политическите ни опоненти. Те оставиха своята следа в управлението на Куклен, но там има много нерешени проблеми. Например една от големите им заслуги, според кукленци, е изграждането на канализация, но малко наши съграждани знаят, че тази канализация е незаконна и ВиК никога няма да я узаконят, защото никой не знае как е направена, с какво качество е направена, никой разумен ръководител няма да си сложи подписа под нещо, което не е ясно как е изградено, безопасно ли е. Какво се получава в крайна сметка? Кукленци са платили за нещо, което е незаконно и от тук нататък решаването на този проблем е много тежък, той остава в наследство на следващото управление.

Вече имахме срещи с ВиК, говорим и обсъждаме вариантите, но всички те са изключително сложни и тежки. Така се получава, че нещо с което старото общинско ръководство се гордее, всъщност е един от най-сериозните проблеми, които новите общинари ще трябва да решат.

Защо мислите, че от ГЕРБ имате сили и възможности да се справите с това тежко наследство?

Както вече споменах, ние имаме готова визия за развитието на града и общината за години напред. Освен, че имаме визията, смея да твърдя, че сме единствените подготвени и с решението, за това как можем да свършим работата. Мислено е и е работено по всеки един проблем предварително, за да може новото ръководство на общината, което вярваме, че ще е от ГЕРБ, да може да започне с летящ старт новия мандат и бързо да навакса натрупаното изоставане.

Освен това ГЕРБ е партията която най-лесно може да работи и да получи помощ от държавата - както институционална, така и финансова. Сами виждате какво се случва в градовете, в които местната власт е от ГЕРБ. Имаме пресния пример с Пловдив, който болшинството кукленци посещават ежеседмично. Виждаме колко динамично се разви и подобри града само за един мандат управление на ГЕРБ. Вярвам, че ние можем да се справим в Куклен, дори по-добре.

Подготвяме и много силен екип, който да изработва и реализира проекти с европейско финансиране. Малък пример мога да дам със спортните съоръжения. Малки, селски общини, които нямат отбори, си направиха стадиони-красавци с европейски средства. Защо в Куклен нямаме подобен стадион, при положение, че имаме силен мъжки отбор и поддържаме няколко подрастващи групи? Този въпрос го отправям към старите управници. Ние не само сме помислили по него, но както казах действаме превантивно. Вече е говорено с представители на министерството на спорта за отпускане на финансиране за изграждане на модерна спортна база в Куклен, включително и модерен многофункционален стадион. Идейният проект е вече готов и скоро ще го представим на широката кукленска общественост, а техническият се изработва в момента, в непрекъсната комуникация сме с министерството на спорта, за да може съоръжението да отговори на всички изисквания, за да кандидатства за необходимото финансиране. Ако кукленци ни се доверят, само в спортните съоръжения ще бъдат инвестирани няколко милиона, които обаче ще дойдат от Европа и държавата и няма да струва нищо на кукленските данъкоплатци. Това е само малък пример за това как в ГЕРБ се готвим за предстоящия мандат и защо имаме самочувствието да твърдим, че сме най-подготвения екип да управлява Куклен.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Космическа надпревара
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
Конфискуват коли на пияни и дрогирани
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: