ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Авторът на скандалното "Ода за Баба Учкун Войвода" се завръща на работа в Общината
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:32 / 29.11.2011Коментари (15)9070
© Plovdiv24.bg
С решение от вчера, 28.11.2011 г. Пловдивският районен съд признава уволнението на Христо Андонов за незаконно и го отменя, пръв научи Plovdiv24.bg.

С решението същият е възстановен на работа. Община Пловдив също така е осъдена да му плати обезщетение за 6-месечния период на уволнението (от 11.05.11 до 11.11.11), през които е останал без работа. От вчера тече двуседмичен срок, по време на който настоящето ръководство на Община Пловдив има възможност за преценка дали да обжалва решението.

Коментарът на Христо Андонов е, че мотивите към решението са юридически железни и разгромяващи в пълна степен мотивите и основанието за това, по думите му абсурдно уволнение, характеризиращо в пълна степен моралното и професионално безсилие на предишното управление на община Пловдив. Същия е на мнение,че едно евентуално обжалване би било излишна загуба на време и средства, тъй като е практически невъзможно да съществуват процесуални механизми или нови обстоятелства по делото, които биха довели до отмяна на решението на по-горна инстанция.

Андонов изрази дълбока благодарност за оказаната му подкрепа от всички съпричастни с него по това дело и заяви, че това не е негова лична, а победа за всички, които чувстват себе си отговорни граждани, имащи дързостта да надигат глас срещу явни несправедливости. Спечеленото дело за него е по-скоро морална, а не толкова съдебна победа срещу "уволненото" от пловдивчани управление на бившия кмет на Пловдив Славчо Атанасов и представителството на съпартийците му в Общински Съвет-Пловдив.

Андонов изказа и особени благодарности на защитника си по това дело - доктора по трудово и осигурително право Теодора Филипова.

Припомняме, че Христо Андонов, тогавашен юрист на Община Пловдив, бе уволнен, след като написа сатиричната "Ода за Баба Учкун Войвода", визирайки действащия общински съветник и водач на групата на ВМРО-НИЕ Лилия Учкунова.

Ето и началото на въпросното произведение, което е прекалено дълго, за да бъде публикувано цялото:

Кой не знай Бабả Учкун Войвода,
кой не е чувал за нея?!
Таз македонска хала неземна,
таз, която аз сега ще да възпея!

Върло в съвета Бабả Учкун атакува
и на микрофона люто негодува!
Здравето на народа управлява
що разбойник има, тя го разобличава!

Развитието на темата през последните месеци можете да проследите ТУК.



Още по темата: общо новини по темата: 4
03.10.2011 »
12.05.2011 »
12.05.2011 »
11.05.2011 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...
-2
 
 
Първо на първо, този господинчо Андонов не е никакъв професионалист; само се протака с работата си - виждате, вместо да работи, той пише разни изсмукани от пръстите "оди" като тази. Да не говорим, че 24/7е на линия във фейсбук, поствайки снимки на разни момиченца и споделяйки своите "творби" като гореспоменатата. Освен това, факт е, че неговият най-добър приятел върши задълженията му и го покрива пред шефовете. Може да не харесваш предишната управа, но да наричаш бившия кмет цитирам "Главчо Атанасов" и да плюеш по една институция (не че и тя е стока), това е просто проява на висша глупост. И сега, "фотористе", с какви очи ще се завърнеш в общината? Как ще погледнеш колегите си? И нали в интервюто в предаването на Люба Кулезич твърдеше, че не смяташ да се занимаваш с право? Както и да е... Дано сега започнеш да си вършиш съвестно работата, защото в крайна сметка общината не е просто сграда, а се изгражда от хората, които уж работят вътре. И моля, не се кандидатирай за кмет, защото тогава Пловдив ще се превърне в пълен бардак.
-1
 
 
Адмирации за успеха на Андонов! Безспорно благодарностите си заслужава и адвокатът му, д-р Теодора Филипова, известен преподавател в Юридическия факултет! Не трябва да спестява, че защитник на Община Пловдив и Славчо Атанасов е адвокат от кантората на...Дани Каназирева?
-5
 
 
Дори и да е прав, общинския съвет не е цирк и не това е начина. Личните нападки са симптом на къса п****.
+4
 
 
Браво на Христо, трябва ГІвек да отстоява правата си и да търси справедливост, Искам да му се извиня, бях го нарекъл "човечец" и той неправилно ме разбра, че го смятам за жертва.Аз просто така си говоря...Поздрави отново и дано да свърши много и хубава работа за Пловдив.
+4
 
 
Моите сърдечни поздрави за Резо! Изправена бе една тъпа и късогледа грешка. Нека да бъде за урок на всички местни управници, че не може хей така да се намесват лични мотиви в управлението на града ни! Баба Учкун войвода няма честта и достойнството да се оттегли, а продължава с наглото си присъствие в нашия местен сенат!
+3
 
 
За Баба Учкун Войвода може да се пише още мноооого
на 29.11.2011 г.
+4
 
 
Хубаво е че го връщат,за да си върши работата като юрист,защото като писател би умрял от глад. Сигурно има и още уволнени несправедливо нека и те си търсят правата.
+8
 
 
Христо успех!!!!Така трябва да се действа!!!!Още веднъж-успех!!!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
В Пловдив отбелязват 9 май
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: