ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
"Акваленд" ще работи за последно в "Тракия", предстоят големи промени!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:47 / 21.06.2023Коментари (13)31949
Едно от любимите места на пловдивчани през лятото – "Акваленд", ще работи за последно този сезон в "Тракия". Собствениците на увеселителния плаж смятат да го преместят, за да придобие нова визия и да надградят атракциите, които предлагат. Това не е възможно в сегашния терен в "Тракия“ поради това след 20 август ще започне демонтажът на съоръженията, обясниха собствениците на "Акваленд“.

Тяхната амбиция е още другият сезон през 2024 година пловдивчани да се забавляват на обновения "Акваленд“ на едно от емблематичните места за Пловдив – островът на Адата.

Намеренията на собствениците да я преместят на острова на Адата бяха разкрити още миналата година. Те искат да превърнат отново острова в място за хората, като започнаха да урегулират 75 дка от острова, които купиха. Идеята е там да се направи аквапарк в паркова среда, която ще бъде подходяща атракции, релакс и почивка. Ще има пешеходен мост към него от северната страна на бул. "Марица“.

Собствениците искат да надградят атракцията на новото място. Те искат да създадат и по-добра градска среда на сегашния терен на "Акваленд".

В момента се очакват и разрешителните, за да може да се задейства процедурата по преместването на "Акваленд“.

Имотът, върху който сега се простира атракцията в район "Тракия“, ще придобие нов вид. Въпреки това ще останат част от изградените здания. Ща запази цялата спортно-рехабилитационна дейност, хотелската сграда, фитнесът и големият външен басейн, който ще е за обществено ползване.

Намеренията на инвеститорите е от двете страни на имота – южно и северно, да се изградят две жилищни сгради. Инвеститорът не само, че няма да застроява имота до максималните му показатели, а ще изгради повече зелени площи. Целта е да се създаде по-добра градска среда.

Коефициентът за застрояване там е Кинт 2, а минималното озеленяване е 40%. На терена ще се изградят 50% зелени площи. Освен двете жилищни сгради, ще се направят и четири вили за отдих с гледка към гората, които ще са към хотелската част.

Инвеститорите изразиха намерение и към районната администрация и Община Пловдив да направят за своя сметка четири големи детски площадки, които да са за широко обществено ползване. Също така и паркоместа, достъпни за жителите на района. Целият проект има всички необходими разрешителни, като той ще го стартира, когато бъдат демонтирани пързалките и другите атракции.


Още по темата: общо новини по темата: 77
31.03.2024 »
12.01.2024 »
12.11.2023 »
22.08.2023 »
11.07.2023 »
17.01.2023 »
предишна страница [ 1/13 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Според ОУП на Пловдив (има го на сайта на общината - https://www.plovdiv.bg/item/building/oup/) Акваленд е зона за "Спорт и Атракции". Как тогава ще застроят терена? Смениха ли му предназначението, за да го направят? Застрояването по картинката покрива плътно парцела по ОУП. Къде са тези зелени площи, детски площадки и паркинги?
0
 
 
Майко какви протести ще има, никакъв шанс такава простотия да се случи
-2
 
 
Селяните да мълчат.Хубава инициатива.екосистемата е пълна със змии.
+5
 
 
На Адата!!! Вие нормални ли сте!!! Ще съсипиите една екосистема заради някакъв кирлив плаж? Не, не, не!!! Все повече ми се гади от вас!!! Алчни безмозъчни говеда!!!
на 21.06.2023 г.
+4
 
 
Най-отвратителния комплекс в Пловдив! Бях с детето ми и цялото стана в бълхи. Пред комплекса е пълно с котки , които се търкат в хората. Да не говорим за отнушението на рецепционистката отвратителна жена мисля , че се казваше Адреана една дебела и гнусна свиня с отвратително арогатнно отнушение . Крака ни няма да стъпи повече там , дано собственика вземе мерки!
+4
 
 
много дръвчета и трева на тази картинка,но като знам какво е там-строеж до строежа-дръвчетата ще си останат на картинката и в мечтите на новодомците от Родопите-каквото са гледали трева това ще им е
0
 
 
На Адата комарите са като въртолети. Това е равносилно с Гребната база .
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Природни стихии
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
Катастрофи в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: