ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
"Актор": ГДК "ще бъде едно провинциално театърче" - несериозно и обидно
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:34 / 18.04.2011Коментари (13)4500
© Plovdiv24.bg
Днес в 9:48 часа в Община Пловдив е постъпило становище на консорциум "Актор", който се занимава с реконструкцията на Синдикалния дом, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

В него от гръцката фирма изразяват своето категорично несъгласие с изявлението на шефа на пловдивската опера Пламен Тасев. В становището се казва:

"Главният проектант на обекта, а именно Градски дом на кутурата в Пловдив", е Емануил Тзекакис. Той има 35-годишен опит в проектирането, има изготвени над 150 проекта на амфитеатри, музикални зали, кина, музеи и културни центрове, както в Гърция, така и в Европа... 

Обектът, който реконструираме, е Инженеринг, т.е. съществуващите конструктивни елементи, не позволяват пълна намеса навсякъде, затова с проектните решения е търсено да се постигне максимална модернизация и функционалност на сградата.

Проектиранете на сградата е направено така, че гостите й да се насладят не само на удобството, а най-добрата акустика и видимост към сцената."

"Изказването на г-н Пламен Тасев в медийното пространство, че Градският дом на културата "ще бъде едно провинциално театърче" е несериозно и обиждащо за нас", възмущава се гръцката фирма.

Според тях, директорът на Държавната опера не е компетентен по отношение на строителство и проектиране, още повече, че не е посещавал обекта. 

На пресконференцията стана ясно, кога ще бъде подписано споразумението на между община Пловдив и фирма "Актор". 

"Със споразумение или не работата ще се свърши в срокове", категоричен бе Инчев.  

Прочетете  целият тескт на становището на гръцката фирма:

До община Пловдив

Уважаеми, Господа,

Aktor S.A е най-голямата строителна компания в Гърция с 50-годишен опит в изграждането на инфраструктурни обекти в Югоизточна Европа и Средния Изток. Основната и дейност е свързана с реконструкцията на пътища и магистрали, строителство на пристанища, мостове и тунели, хидроцентрали и заводи за преработка на отпадъци, търговски центрове, офиссгради и банки. В Атина компанията е реализирала Дворецът на музиката, музея на Акропола, разширяване на метрото, над 80% от строителните и инфраструктурни съоръжения за Олимпиадата през 2004г.

В България Aktor S.A извършва основен ремонт, реконструкция и преустройство на градски дом на културата в гр. Пловдив. Главният  проектант на обекта, г-н Емануил Тзекакис, има 35-годишен опит в проектирането, като същевременно е член на Камарата на строителите в Гърция, председател на Акустичното дружество в Гърция и член на това в Америка. Има изготвени над 150 проекта на амфитеатри, театри, музикални зали, кина, музеи, културни центрове, както в Гърция, така и в Европа. Главен проектант е на най-зрелищните сгради в Южната ни съседка, сред които е Операта в Атина и тази в Солун.

Плановото задание, по което се извършва реконструкцията на Градски дом на културата беше представено официално пред специалистите от Община Пловдив, които останаха очаровани от проектанските решения на арх. Емануил Тзекакис. Обектът, който реконструираме е Инженеринг, т.е. съществуващите конструктивни елементи не позволяват пълна намеса навсякъде, затова с проектните решения е търсено да се постигне максимална модернизация и функционалност на сградата. Доказателство е конструктивното ни становище от най-престижния висш технически университет в България-Университетът по архитектура и геодезия( УАСГ). Проектирането на Залата е съобразено така, че гостите и да се насладят не само на удобството, а и на най-добрата акустика и видимост към сцената. Именно поради това, таванът на залата е свален, за да се постигнат най-добрите акустични параметри.

Ние, като фирма с богат опит в строителството и реконструкцията на подобни сгради сме се доверили на най-добрите проектанти и специалисти, както и на най- качествените материали.

Изказването на г-н Пламен Тасев в медийното пространство, че Градския дом на културата "ще бъде едно провинциално театърче" е несериозно и обиждащо за нас, тъй като той не е компетентен по отношение на строителство и проектиране и още повече-не е посещавал обекта.

Не взимаме отношение по това, как г-н Пламен Тасев изпълнява задълженията си като директор на Държавната опера, а сме съсредоточени върху нашата цел-да превърнем Градския дом на културата в най-модерния център на изкуствата в Южна българия, с който пловдивчани да се гордеят.

С уважение: Никос Хаджитеодосиу
Представител на Актор АД Гърция




"Актор": ГДК "ще бъде едно провинциално театърче" - несериозно и обидно


Още по темата: общо новини по темата: 140
26.08.2020 »
01.06.2020 »
10.12.2019 »
27.05.2019 »
01.08.2016 »
22.06.2016 »
предишна страница [ 1/24 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
Кой ги обиди клетите ромеи? Как и къде? На ГПКК Кулата те ни обиждат! Кога ще ги обидим и ние най-сетне, ама така да ги обидим, както обиждаха нашенските турци на Капъкуле преди тридесетина години...
+4
 
 
Благодарение на некъдърното управление на маса кметове и политици, Пловдив се е превърнал в едно малко провенциално градче! Без идеи, без концепсия за близкото бъдеще и никаква поука от миналото. На Пловдив му трбва кмет, който да има замах и европейско мислене.
+5
 
 
Ами какво да е, столично театърче ли? Направиха от Пловдив дълбока провинция ши*аните политици, сега вече всичко ще го членуваме с умалителното -че, няма как. Ама вината е и в пловдивчани, нито високи изисквания, нито амбиции в нас. Няма как да прогресира този град с това селско управление, трябват нови хора успяващи да привличат инвестиции, печелят европроекти и т. н.
-1
 
 
Имаше един Александър Тасев - беше президент и собственик на Локо Пд. Да не би да му е роднина Пламен Тасев? Щото и той е от Кюстендил.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
Поскъпване на хранителните продукти
Природни стихии
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: