ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
270 студенти от МУ–Пловдив се включиха в единствено по рода си обучение в България
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:00 / 25.06.2022Коментари (0)1135
©
270 студенти от Медицински университет – Пловдив се включиха в пилотно обучение по предприемачество, единствено по рода си в България. Курсът, който е разработен върху спецификата на здравните бизнес отношения, е част от активностите по Проект ОМНИА, № BG05M2OP001-2.016-0007, финансиран от Оперативна програма "Наука и образование за интелигентен растеж“, съфинансирана от ЕС чрез Европейските структурни и инвестиционни фондове.

В рамките на 10 учебни модула студентите изчерпателно се запознават с различни икономически специалности, за да могат да придобият знания за важните тематични области от функционирането на една фирма като: мениджмънт, управление на човешките ресурси, право, маркетинг, счетоводство, както и умения за свободно учредяване, работа и управление на бизнес единици.

По време на лекциите по предприемачество студентите от МУ-Пловдив изучават основния терминологичен апарат, процесите, явленията и примери от реалния свят. Упражненията, съпътстващи обучението включват решаване на практическа задача от съответната тематична област или на казуси индивидуално и в екип в зависимост от проблема. Организират се дискусии, по време на които се разглеждат и оценяват взетите решения по задачите и казусите и се посочват пропуските и силните страни на резултатите. 

Обучението включва и специфични умения за водене на преговори и неформално общуване – тематика, която до този момент също не е била преподавана в университетите у нас. Наред с лекциите в реално време в онлайн среда студентите имат достъп и до допълнителни видео уроци по медицинско право, дигитален маркетинг и обучение за стоматологична практика – само за студенти по дентална медицина.

Очакванията са обучението по предприемачество и кариерно изграждане, планирано в рамките на Проект ОМНИА, да даде възможност на близо 1800 студенти от 9 български научни институции да получат ценни знания и умения за тяхната бъдеща реализация на пазара на труда, осъществяването на предприемаческите им идеи, създаването и развитието на собствен бизнес. 

В името на проекта – ОМНИА /лат. – "всичко"/, се вплита стремежът на МУ-Пловдив и неговите партньори да обгърне всички аспекти на съвременния живот – от обучението на студенти до тяхната реализация. 

Партньори в проекта са МУ-Пловдив, МУ-София, МУ-Плевен, Тракийски университет – Стара Загора, Национална спортна академия, ПУ "Паисий Хилендарски“, Университет за хранителни технологии, Национален център за заразни и паразитни болести и Институт за молекулярна биология – БАН. Асоциираните партньори по проекта са Aristotle University of Thessaloniki (Greece), Ecclesiastical Academy of Athens (Greece), Democritus University of Thrace Medical School (Greece), Site de Creil - GHPSO (France), Universita Campus Bio-Medico di Roma (Italy) и University of West Attica (Greece).

Преподавателите в различните модули на обучението по предприемачество са от висшите училища партньори в проекта.

Към настоящия момент, отново в рамките на Проект ОМНИА, са разработени и предстои да бъдат реализирани на български и на английски език 9 нови мултидисциплинарни докторски и магистърски програми: "Медицинска микробиология и лабораторна имунология за медико-диагностични лаборатории“, "Спортна физиология, спортна кардиология и спортна травматология“, "Диететика“, "Иновативни лекарства“, "Предприемачество и иновации във фармацевтичния бизнес“, "Биостатистика“, "Палиативна медицина“, "Гериатрия“ и "Медицина, психология и вяра“.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
XXI игри на БАСС
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: