ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
10 години от създаването си отбелязва КСУДС Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 07:55 / 29.09.2015Коментари (0)3072
©
Комплексът за социални услуги за деца и семейства /КСУДС/ ще отбележи 10 години от създаването си днес от 14.30 до 17.00 ч. в хотел "Империал". На събитието ще бъде представен филмът за КСУДС "За да има детство". 

В програмата ще вземат участие талантливи деца от Пловдив - певци и музиканти от ДВГ "Омайниче", ансамбъл "Тракийска младост" при СОУ "Любен Каравелов" и Национално училище за музикално и танцово изкуство"Добрин Петков". 

Децата от ЦНСТ "Детска къща" и ЦНСТ "Майка Тереза" при КСУДС са подготвили изложбата "Моят свят, моите права". В знак на признателност и благодарност, КСУДС и Национален алианс за социална отговорност - партньор на събитието - ще връчат 10 отличия на партньори, които през годините са били част от реализирането на различни каузи на Комплекса и със своята дейност са допринесли за изпълване със смисъл и съдържание думите "За да има детство". 

На празника ще присъстват представители на държавни и общински институции, на неправителствени организации, на социални услуги, дарители и партньори на КСУДС.

Комплексът за социални услуги за деца и семейства към Община Пловдив е създаден през 2005 г. по проект "Реформа за повишаване на благосъстоянието на децата в България", който поставя началото на една голяма промяна в модела на обществената грижа за децата и на реалната реформа в системата на закрила на детето. 

Първоначално разкрит с три социални услуги - Център за обществена подкрепа, Център за работа с деца на улицата и Звено "Майка и бебе", днес КСУДС обединява шест центъра за деца. 

През 2013 година е разкрит Център за социална рехабилитация и интеграция на деца със специални потребности, присъединява се Център за настаняване от семеен тип "Детска къща", Приют за безнадзорни деца /присъединен към Комплекса/ се преструктурира в Център за настаняване от семеен тип "Майка Тереза".

През тези 10 години над 4000 деца и техните семейства са получили услуги н КСУДС. Повече от 3000 от тях са подкрепени от Центъра за обществена подкрепа. Над 800 от тях са останали в рождените си семейства, благодарение на предоставените услуги по превенция на изоставянето. 

Над 70 кандидат-приемни семейства са били оценявани и обучени от екипа, а 40 деца, настанени в приемни семейства са били подкрепени. Децата, жертва на насилие, които са получили подкрепа в ЦОП са над 700, като 60 от тях, участвали в съдебни/досъдебни процедури са били разпитвани в откритата през 2012 г. "Синя стая".

В Центъра за работа с деца на улицата през годините 400 деца са получили подкрепа. През 2012 г. бе разкрита социално образователната услуга "Фризьорство", където до момента 7 младежи между 16 и 18 години са получили професионална квалификация. 

През изминалите години Звено "Майка и бебе" е бил временен дом на 104 деца и техните майки. В Център за социална рехабилитация и интеграция на деца със специални потребности над 300 деца и техните семейства са били подкрепени. 

За двете години, в които двата Центъра за настаняване от семеен "Майка Тереза" и "Детска къща" са част от комплекса, са преминали 64 деца - от тях 20 деца са продължили живота си в семейна среда - реинтегрирани в семействата си, осиновени и настанени н приемни семейства. До края на 2015 г. 3 деца от ЦНСТ "Детска къща"ще бъдат осиновени в САЩ.

Екипът на КСУДС продължава своето развитие и пише частица от историята на реформата в системата за закрила на децата на местно ниво, следвайки всички тенденции и национални приоритети. 

Отправили поглед в бъдещето, целите са насочени както към промяна на конкретната детска съдба, така и към промяна на нагласите на обществото към уязвимите групи деца и семейства. 

Защото "За да има детство" - това това заслужава всяко дете; "За да има детство" - това е генералната визия, това е крайната цел и това е мисия на екипа на Комплекса; "За да има детство" - това дава смисъла на многобройните усилия, предизвикателства и трудности всеки ден; "За да има детство" е нужна голяма любов и хора с големи сърца.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Аматьорски футбол
Лято 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Футбол - други
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: