10 000 маски дари китайската провинция Хайнан на Пловдивска област

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
14:49 / 29.04.2020
3692
10 000 маски за еднократна употреба дари китайската провинция Хайнан на Пловдивска област, а днес Областният кризисен щаб разпредели част от тях на здравните заведения. Това съобщи председателят на щаба и областен управител Дани Каназирева, която заедно с инж. Пламен Панчев от "Тракия икономическа зона“ и основател на Българо-китайската асоциация за бизнес развитие, лично доставиха дарението.

Припомняме, че през октомври 2018 г. Здравко Димитров, областен управител по това време, подписа споразумение за установяване на побратимени отношения с провинция Хайнан, Китайска народна република. За това сега правителството на Хайнан прави благороден жест към своите приятели от България. Инициатор за побратимяването между двете области беше Българо-китайската асоциация за бизнес развитие и по специално Чангцинг ДЖАНГ, председател на департамент "Китай“ на Българо-китайската асоциация за бизнес развитие.

"Огромно благодаря на дарителите. Обезпечаването на медиците и здравните работници с нужните предпазни облекла и защитни средства е изключително важно в ситуацията на разрастваща се пандемия, в каквато сме, защото те са на първа линия в битката за нашия живот. Получените дарения към Областния щаб от физически и юридически лица регулярно се разпределят към болниците. Предстоят още такива“, заяви областният управител.

"Непрекъснато обменяме информация с колегите от Китай, заради пандемията с коронавируса. Хайнан е една от най-развитите провинции в Китай с много добро здравеопазване. Те винаги са били много благоразположени към Пловдив и няколко пъти ни питаха от какво имаме нужда. Огромно благодаря, както на дарителите, така и на медиците, които правят всичко възможно в тежката ситуация, в която се намираме“, заяви от своя страна и инж. Пламен Панчев.

Маски от дарението получиха УМБАЛ "Пловдив“ и Спешното отделение към болницата, Спешна помощ в града, както и Районният център за трансфузионна хематология в Пловдив. На лечебните заведения бяха дарени и маски от най-висок клас, калцуни, предпазни шапки и ръкавици.

Предстои маски от дарените на Пловдивска област от китайската провинция Хайнан да бъдат предоставени на УМБАЛ "Свети Георги“, УМБАЛ "Каспела“, МБАЛ "Св. Иван Рилски“, МБАЛ "Св. Каридад“, Военна болница и МБАЛ "Д-р Киро Попов" в Карлово - това са болниците, които вече приемат и лекуват пациенти с коронавирус.

Лечебните заведения в Пловдив областта ще получат от Областния кризисен щаб и още предпазни костюми.

Виж коментарите (1)

Още по темата (17024):
09.04.2024 Лекар: Ако една майка откаже имунизация – това значи 4000 деца с възможност да се разболеят от коклюш
09.04.2024 Доц. Атанас Мангъров: Ваксините, които са в Националния имунизационен календар, да бъдат правени
08.04.2024 Проф. Ива Христова разясни за коклюша и стремглавото му разпространение
08.04.2024 Съдът оправда Костадин Костадинов
08.04.2024 Д-р Бацелова: Първите симптоми са като при лека настинка! Никакво
самолечение!
08.04.2024 Костадин Костадинов се изправя пред съда заради COVID-19
Още новини от Новини от Пловдив:
Опасен елемент притесни пловдивчанин
Честват 50 години от създаването на отделението по диализно лечен...
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).