В Индия разследват "неестествена смърт" на 46-годишна  българка

Автор: Тереза Герова
Коментари (0)
11:25 / 31.07.2023
1905
46-годишна българка от София е била открита в безсъзнание в училище за йога в индийския град Мунгер, щата Бихар. Тя е била откарана в частна болница, където е обявена за мъртва, съобщава местното издание The Telegraph India.

Даниела Богомитова Молчовешка, дъщеря на Богомил Молчовески, е започнала обучение по йога в Bihar School of Yoga (BSY) преди около месец.

"Получихме информация за смъртта на българката (в неделя) сутринта. Регистриран е случай на неестествена смърт и се провежда разследване“, поясни началникът на полицията в Мунгер Джагунатаради Джаларади пред изданието.

Допълва се, че преди смъртта си Даниела е останала сама в сградата на BSY. Полицията няма информация за медицинско състояние или заболяване, от което тя да е страдала.

Друг полицай отбелязва, че Даниела е намерена в безсъзнание в 7:00 часа сутринта (местно време), а органите на реда са били информирани за инцидента около 9:00 часа сутринта.

"Информирахме нашите висши офицери за инцидента. Аутопсията на тялото е извършена под наблюдението на магистрат и е заснета на видео", увери полицейският служител.

Отбелязва се още, че 46-годишната българка е обявена за мъртва в болница, с която йога институцията поддържа тесни връзки. От здравното заведение разказаха, че е постъпило искане за линейка от BSY.

"Беше изпратена линейка. Междувременно хората от BSY докараха жената с друга линейка. Един от нашите лекари я прегледа и при пристигането й обяви смъртта. Не е получила никакво лечение в болницата“, обясни представител на йога училището.

Източници от правителството заявиха, че членовете на семейството на Даниела са били информирани за смъртта й, но са изразили невъзможността си да дойдат в Индия за погребението. "Ще потърсим указания от висши служители и членове на нейното семейство. Последният й ритуал ще бъде извършен в Мунгер, ако е необходимо, или от BSY, или от правителството“, поясни събеседникът на изданието.

Виж коментарите (0)

Още по темата (169):
12.09.2024 Шестима българи са спасени от удавяне
10.09.2024 Българин получи присъда във връзка с жестокото убийство на турски радиоводещ в Лондон
09.09.2024 Българка получи 8-годишна присъда в Италия за палеж в магазин и причиняване на смърт
06.09.2024 Въоръжен с мачете албанец нахлу в полицейски участък в Германия
06.09.2024 Самолет кацна аварийно в Турция заради сигнал за бомба
06.09.2024 Най-малко 17 ученици са загинали при пожар в училище в Кения
Още новини от Международни новини:
Николоски с отговор на "истерията" в България: Стоя зад всичко, к...
Опозицията в РСМ, която започна скандала със знамената, призова з...
Мицкоски за искането на Ковачев ВМРО-ДПМНЕ да бъде изключен от ЕН...
Мохамед Халаф: Влизаме в нова война
Нова "мистериозна заплаха" нападна Европа
ЕК ни поряза


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).