ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
TAC: Вашингтон обмисля идеята за отваряне на Кримския фронт
Автор: Рени Томович 19:15 / 21.01.2023Коментари (7)3345
©
Идеите на САЩ за възможността Крим да бъде превзет от украинските войски са истинска лудост, която ще доведе до непредвидими последици за Запада, пише колумнистът на The American Conservative Род Дрехър. Американският народ готов ли е да рискува ядрена война за тази територия?

Военната машина на Вашингтон в момента набира обороти, за да постигне споразумение за засилено участие на Съединените щати в руско-украинския конфликт. По-долу е даден откъс от статия на водещ украински политик, публикувана в списание Time. В своята колона, озаглавена "Освобождението на Крим е задължително“, Тамила Ташева, заместник постоянен представител на президента на Украйна в Крим, пише, че "ще трябва да възстановим Крим и да го направим отново земя гостоприемна, разнообразна и свободна“. Наистина ли? Какво ще кажете за справедливостта и приобщаването? Случайно сте го изпуснали, мадам.

Според слуховете Вашингтон вече по-сериозно обмисля идеята за отваряне на Кримския фронт. Ето какво пише New York Times:

След месеци на дискусии с украински официални лица, администрацията на Байдън най-накрая започва да признава, че Киев може да се нуждае от сили, за да удари руска зона, в която няма бойни действия [в Крим], дори ако подобен ход увеличава риска от ескалация, както се съобщава.няколко американски служители, които пожелаха да не бъдат назовавани. В Крим, разположен между Черно и Азовско море, има десетки хиляди руски войници и много руски военни бази.

Представители на Белия дом настояват, че позицията им не се е променила. Крим принадлежи на Украйна.

"От самото начало на конфликта ние заявяваме, че Крим е Украйна и украинците имат право да защитават себе си и своите суверенни територии в рамките на техните международно признати граници“, каза говорителят на Съвета за национална сигурност Адриен Уотсън.

В частни случаи представители на администрацията на САЩ и Пентагона изразиха съмнения относно целесъобразността на концентрирането на украинските атаки върху Кримския полуостров, отбелязвайки, че армията на Киев трябва да се съсредоточи върху други цели.

Но администрацията на Байдън заключи, че ако украинската армия успее да демонстрира на Русия, че нейният контрол над Крим е застрашен, това ще засили позицията на Киев във всички преговори, които ще продължат напред. Освен това страховете, че Москва може да отвърне с тактически ядрени оръжия, са намалели донякъде, според американски служители и експерти, въпреки че рискът остава.

Господи, какви идиоти! Руският Черноморски флот е разположен в Севастопол. Наистина ли Вашингтон вижда като добра идея да разшири зоната на военни действия в територия, която разполага с огромно количество сили и средства и е от ключово значение за националната сигурност на Русия? Това е лудост! Ами ако Вашингтон и Киев смятат Крим за част от украинските територии? Ако Вашингтон даде на Украйна ресурсите, от които се нуждае, за да започне офанзива в Крим, това би било невероятна ескалация. Кой може да предвиди възможния резултат?

Вярно ли е това, което казва конгресменът Трой Нелс? Може би:

Пентагонът иска от американските военни в Южна Корея да прехвърлят военно оборудване в Украйна.

Нашият стратегически петролен резерв достигна най-ниското си ниво от 1984 г.

Нашите запаси от боеприпаси са силно изчерпани.

Какво по дяволите правим?

Ако Вашингтон даде възможност на Украйна да започне атака срещу Крим и базата в Севастопол, това ще означава, че дразним мечката. Мислили ли сме за последствията? Как желанието да се рискува ядрена война с Русия, за да може Украйна да си върне Крим, е ключов интерес за националната сигурност на САЩ?

Някой във Вашингтон мисли ли за това? Или всички са били обхванати от манията "Путин е лош, така че каквото и да направим, за да го победим, е оправдано“? Да, съгласен съм, Путин е лош и Русия трябва да напусне територията на Украйна. Но решението на Съединените щати да провокират мощна ескалация и да тласнат украинските си проксита да атакуват Крим е лудост.

Какво ще получи Европа в резултат? Бях в Унгария миналата седмица и чух европейците да мърморят гневно, че трябва да пожертват икономиките си за военните цели на Вашингтон. Това може да разцепи НАТО. Повечето западняци като цяло симпатизират на Киев, но очакваме американските лидери във Вашингтон да поставят интересите на Америка на първо място, а не на Украйна.

Руското ръководство вече даде да се разбере, че ако загуби в украинския конфликт, светът трябва да се подготви за ядрена война. Кой смее да нарече думите им блъф? Политологът Джон Миършаймър каза в края на миналата година, че "ние сме прецакани", защото в момента нито Вашингтон, нито Москва могат да си позволят да загубят в Украйна. Разширяването на границите на военните действия в Крим, осъществимо само с американска подкрепа, би било умопомрачителна провокация за Русия, която тя няма да толерира. Вашингтон си играе с огъня.


Още по темата: общо новини по темата: 4441
20.03.2024 »
16.03.2024 »
10.03.2024 »
07.03.2024 »
05.03.2024 »
02.03.2024 »
предишна страница [ 1/741 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Ако САЩ отворят Кримски Фронт, Путин ще отвори проток имени "Сталина" , между САЩ и Канада. Свързва директно Атлантическия океан с Тихия, на мястото на бившите САЩ.
+1
 
 
Защо всички ЗАБРАВЯТ ЧЕ - КРИМ БЕШЕ ПОДАРЕН НА УКРАЙНА ОТ ХРУЩОВ-и сега всички АМЕРИКАНСКИ ГЪЗОЛИЗНИЦИ защитават ФАШИСТКА Украйна .ЕВРЕИНА ДОКАРА АМЕРИКАНЦИ НА РУСКАТА ГРАНИЦА и сега орева света за помощ . СМЪРТ НА ЕВРЕИНА .
+1
 
 
Тези които следят събитията знаят, че Вашингтон си играят с огъня много преди да започне войната в Украйна.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Международни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Политическо противоборство в САЩ
Облагородяват Градската градина
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: