Печатането на пари може да доведе до икономически срив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
11:38 / 28.01.2022
2750
Световноизвестният писател и икономист Робърт Кийосаки предупреди, че действията на правителствата по света като харчене на 16% от световния БВП за пандемията и масовото печатане на пари могат да доведат до икономически срив. И той може да бъде толкова голям, че дори световната резервна валута - щатският долар, да стане "безполезна."

Мнението му се възприема от все по-голям брой макроикономисти, които твърдят, че това, което държавите трябва да правят в този момент на световна криза е да купуват повече злато.

В последния епизод на предаването Live from the Vault Кийосаки обясни, че когато "къщата от карти" започне да пада по време на безпрецедентни икономически времена, трябва да се преразгледа начинът, по който хората съхраняват богатството си.

"Големият проблем с фиатните пари е, че те до голяма степен те се основават на обществената вяра в тях", коментира бизнесменът.

Според него има редица начини за съхраняване на богатство, които са независими от която и да е централна банка и които могат да помогнат за смекчаване на въздействието на всяка предстояща икономическа криза.

"Купуването на повече злато и сребро и инвестирането в недвижими имоти и дори криптовалути е правилният начин", казва икономистът.

Авторът на бестселъра "Богат татко, беден татко" допълва, че в настоящата икономическа обстановка "правителствата просто нямат друг избор, освен да печатат повече и повече пари, които нямат реална стойност". В един момент обаче това може да се окаже катастрофално.

Кийосаки съветва инвеститорите да се отдръпнат от всякакви златни и сребърни деривати, било то фючърси или ETF, защото те са "лесни за манипулация". Според него световната ситуация в момента е много подходяща за купуване на физическо злато - любимият хедж срещу пазарните турбуленции.

Виж коментарите (1)

Още по темата (17024):
09.04.2024 Лекар: Ако една майка откаже имунизация – това значи 4000 деца с възможност да се разболеят от коклюш
09.04.2024 Доц. Атанас Мангъров: Ваксините, които са в Националния имунизационен календар, да бъдат правени
08.04.2024 Проф. Ива Христова разясни за коклюша и стремглавото му разпространение
08.04.2024 Съдът оправда Костадин Костадинов
08.04.2024 Д-р Бацелова: Първите симптоми са като при лека настинка! Никакво
самолечение!
08.04.2024 Костадин Костадинов се изправя пред съда заради COVID-19
Още новини от Международни новини:
Американското разузнаване смята, че Путин не е наредил Навални да...
Тази вечер е регистрирано поредното силно земетресение
Мнение на експерт: Успехите на Русия се дължат на забавянето на а...
Земетресение събуди Южна Гърция
Удължaвaт eвтиния poyминг в EC
Природен феномен в Гърция


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).