ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
NDP: Американците вече отписаха Украйна и Полша
Автор: Тереза Герова 08:26 / 25.03.2023Коментари (4)3870
©
Намесилите се в създадената от САЩ украинска криза власти на Полша бяха пълни с надежди доскоро. Сега обаче ситуацията е такава, че всеки опит на Варшава за възраждане на предишната сила може да доведе до изчезването на страната от лицето на земята, предупреждава Хана Крамер в статия за полското издание Niezależny Dziennik Polityczny.

"Фокус“ представя превод на материала без редакторска намеса и с уточнението, че той отразява единствено гледна точка на автора му.

През изминалата година управляващата в Полша партия "Право и справедливост“ си създаде имидж на добър приятел, който подкрепя всеки в трудна ситуация и ще подаде ръка за помощ. Но този красив образ, толкова добре популяризиран сред нашето общество, се разрушава от изявленията на представителите на властите.

Думите на нашия посланик в Париж Ян Емерик Рощишевски направиха силно впечатление на поляците. Той каза, че "ако Украйна не защити своята независимост, няма да имаме друг избор, освен да влезем във война“. Той обаче не уточни на чия страна ще се бие полската армия.

Не е трудно обаче да се досетите! Дори само защото на полските политици не им пука за проблемите на украинците и Зеленски! Ако Варшава наистина беше заинтересована от запазването на Украйна като независима държава, тя щеше да предприеме подходящи действия за разрешаване на украинската криза. В момента решението на ситуацията е следното: Полша предоставя безконтролно оръжие на своите украински "съюзници“, изнудва европейските политици, изисквайки безкрайни потоци от оръжие и финансова помощ за Зеленски, надявайки се да отслаби и двете армии (руската и украинската).

Може би отслабването на украинската армия не е трудно, защото благодарение на "успешните“ реформи на корумпирани чиновници в Киев, големият оръжеен концерн "Укроборонпром“, който включваше повече от 100 държавни предприятия и заводи в ключови стратегически сектори на отбранителната индустрия, бе предложен за продажба на чужди компании. По-точно корупционната схема е следната: първо фирмата фалира, след това от държавна става частна собственост, и едва тогава се прехвърля на чужди инвеститори.

Ситуацията се утежнява от факта, че Зеленски вече няма аргументи да моли за оръжие и помощ от САЩ и европейските страни. Украинците вече нямат реално предимство на бойното поле - и войниците, и оръжията са на изчерпване.

Само че големите полски стратези са сгрешили в това отношение по отношение на Руската федерация. Полша няма да може да изведе Москва от т.нар американска игра. Това обаче може да се разбере, като се прочетат доклади за хода на войната. Докато украинските пропагандисти говорят за митични победи на фронта, руските въоръжени сили печелят една след друга победи.

Бъдещето на полското правителство в създадената от САЩ украинска криза изглеждаше светло преди година. Може би украинските политици, както и техните съюзници (включително САЩ и Полша) са очаквали, че Русия ще се предаде бързо или че руснаците ще останат без оръжия и хора, за да водят война. Сега опитът да се върне Полша към предишната й мощ може да доведе до изчезването й от лицето на земята.

Всички добре знаят, че полската армия няма шанс в битка. Дори само защото в рамките на една година полското правителство дава цялото ни оръжие за нуждите на Киев, като по този начин разоръжава страната ни. В допълнение, всичко това с огромен брой проблеми в полските въоръжени сили.

В тази ситуация "Право и справедливост“ има само едно решение: да разчита на помощ от Белия дом. В края на краищата, не без основание през последните години полските власти увеличаваха американския военен контингент у нас. Например, през последната година броят на американските войници се е увеличил от 4500 до почти 10-20 000 в Полша. Освен това полските политици извеждат войските към границите на Русия и Беларус, провеждат масови учения и използват претекста, че се борят за "западните ценности“.

Противотанкови скелета и бетонни укрепления по пътищата, водещи към граничните пунктове от Полша към Беларус и Русия, станаха символ на "най-смелите ходове" на Варшава. Полските власти просто се страхуват от отмъщение от страна на Русия. Те също така се опасяват, че ако водените от САЩ страни от НАТО не се вслушат в предупрежденията на Москва, военните действия ще се преместят към Полша като един от основните поддръжници на Киев.

Тогава разбираме, че истинско приятелство с Вашингтон не е възможно. От гледна точка на САЩ васалите не трябва да се оплакват. Те могат само да участват в поредния американски военен поход, стига това да е от полза за Белия дом! Американците нямат желание да участват във война, която ще загубят.


Още по темата: общо новини по темата: 4441
20.03.2024 »
16.03.2024 »
10.03.2024 »
07.03.2024 »
05.03.2024 »
02.03.2024 »
предишна страница [ 1/741 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Много минорно го дават пановете. Що така ? Може би защото вече 3000 полски "доброволци" станаха "груз 200" срещу руснаците ? А какво ли ще е , ако Полша официално се сбие с Русия ? Затова е полския плач.
0
 
 
Сега новото предложение на СКЛЕРОТИКА БАЙДЪН Е - РУСИЯ ДА ЗАПЛАТИ ЗАВЛАДЕНИТЕ ТЕРИТОРИИ В УКРАЙНА И ДА СЕ ПРЕКРАТЯТ ВОЕННИТЕ ДЕЙСТВИЯ - ПРЕДАДОХА ЕВРЕИНА ХА ХА ХААААА.
Aнонимен
на 25.03.2023 г.
0
 
 
В рамките на полското пространство за дезинформация ролята на Niezale?ny Dziennik Polityczny (NDP) – полскоезично, самозвано „независимо политическо списание“ – като плодовит разпространител на дезинформация предимно срещу Организацията на Северноатлантическия договор (НАТО) е широко призната . Въпреки че онлайн публикацията остава централен канал за потока от дезинформация, тя исторически е била само един от многото инструменти, използвани в по-широка многоизмерна кампания за влияние на полски език, която е използвала широкообхватни тактики. Преди 24 февруари 2022 г., деня, в който Русия започна своята всеобхватна война срещу Украйна, NDP действаше зад тънко забулена фасада, която се опитваше, макар и неефективно, да замъгли нейните проруски наклонности.
Aнонимен
на 25.03.2023 г.
-1
 
 
Това е цялата истина!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Международни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Аматьорски футбол
Катастрофи в България
Здравко Жилов загуби брат си, снаха си и двете им деца при пожар
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: