Мъск за спирането на Starlink близо до Крим: САЩ не са обявявали война на Русия, не съм предател

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
21:43 / 11.09.2023
7881
Американският милиардер Илон Мъск заяви, че не се смята за предател заради спирането на системата Starlink в района на Крим. Той коментира това в социалната си мрежа Х (Twitter), съобщиха РБК-Украйна.

"Аз съм гражданин на Съединените щати и имам само този паспорт. Без значение какво ще се случи, ще се боря и ще умра в Америка.

Конгресът на Съединените щати не е обявал война на Русия. Ако някой е предател, то това са тези, които ме наричат такъв. Моля, кажете им това ясно", написа Мъск.

По-рано държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен заяви, че сателитната комуникация Starlink на Илон Мъск е жизненоважен инструмент за Украйна.

Според последните данни от началото на войната Украйна е получила 42 000 сателитни комуникационни терминала Starlink, които са прехвърлени от компанията SpaceX и украински партньори.

CNN публикува откъс от биографична кинига за Илън Мъск, в който се твърди, че ексцентричният милиардер е наредил на инженерите си да изключат сателитната комуникационна мрежа на неговата компания Starlink близо до брега на Крим миналата година, за да попречи на тайна украинска операция срещу руския флот.

По-късно самият Илон Мъск заяви, че не е давал такава задача на своите инженери, тъй като Starlink не е работил там. Началникът на Главното разузнавателно управление (ГРУ) на Министерството на отбраната на Украйна Кирило Буданов, потвърди, че сателитният интернет не е работил близо до Крим известно време.

Виж коментарите (0)

Още по темата (12):
01.11.2023 Социалната мрежа X вече струва с 57 процента по-малко от цената, на която Мъск купи Twitter
24.10.2023 Илон Мъск твърди, че е "разстрелял" Cybertruck в стил Ал Капоне, за да тества бронята му
17.10.2023 Собственик на Tesla казва, че "сърцето му е спряло", когато е получил сметката за повреда на батерията от дъжд
13.10.2023 Starlink вече ще осъществява сателитна връзка със смартфони
02.10.2023 Мъск се подигра на Зеленски, Украйна му отговори: Всяка подкрепа за Русия е инвестиция във войната и геноцида
20.09.2023 Илон Мъск обвини "организацията на Сорос", че иска да "унищожи Западната цивилизация"
Още новини от Международни новини:
ЕС санкционира руски медии
Отново оперираха премиера на Словакия
Самотни майки: Детето не се нуждае непременно от мъж
Състоянието на Роберт Фицо е "критично"
Световна модна верига, любима на българите, обяви фалит
Словакия е на "ръба на гражданска война"?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).