ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Морган Фрийман се вбеси: Терминът "афроамериканец" е отвратителен
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:21 / 18.04.2023Коментари (1)9417
©
Морган Фрийман има един от най-отличителните гласове в киното, а напоследък актьорът използва този глас, за да изкаже някои горещи мнения. Фрийман не е почитател нито на Месеца на черната история, нито на термина афроамериканец. 85-годишният актьор от "Изкуплението Шоушенк" намира и двете понятия за отвратителни и обидни.

"Месецът на историята на чернокожите е обида", заяви Морган Фрийман, след което продължи: "Вие ще принизите моята история до един месец?" Актьорът каза същото и за думата "афроамериканец", заявявайки: "Не съм абониран за тази титла".

Фрийман оспорва значението на фразата и посочва, че много чернокожи на Запад са със смесено наследство. Това не е първият път, когато Морган Фрийман се обявява срещу Месеца на черната история. Преди две години актьорът даде интервю за "60 минути", в което изрази същото мнение с малко по-различни думи.

"Няма повече смисъл да има Месец на черната история, отколкото да има Месец на еврейската история", каза легендарният актьор.

Фрийман изтъкна, че черната история е американска история и трябва да се изучава през цялата година, а не само по време на определения "Месец на черната история".

Морган Фрийман не е единственият човек, който изразява неприязън към концепцията за "Месец на черната история". От самото си създаване Месецът на черната история е полярна концепция. Много преподаватели се питат дали е уместно честването на историята на чернокожите да се ограничи до един месец, вместо да се включат повече уроци за културата и наследството на чернокожите през цялата учебна година.

Има и такива, които се притесняват, че определянето на месец на черната история може да насърчи преподавателите в някои части на страната да ограничат всички свои уроци, свързани с чернокожите, само до февруари.

Въпреки че Морган Фрийман осъжда Месеца на черната история и термина "афроамериканец" актьорът споделя, че според него някои неща в културно отношение се движат в правилната посока. Фрийман конкретно посочи увеличаването на броя на ЛГБТК+ представителите и междурасовите връзки на екрана като доказателство, че като общество отбелязваме напредък. Актьорът смята, че увеличаването на броя на чернокожите и азиатските актьори в Холивуд е доказателство за това, че "поколенчески" обществото се движи напред с "огромни крачки".

Расовата принадлежност не е единственото нещо, за което актьорът мисли напоследък. Морган Фрийман все пак отдели малко време от тирадата си срещу Месеца на чернокожата история, за да обсъди как избира ролите си на 85-годишна възраст.

В края на краищата, независимо дали сте съгласни с него или не, Морган Фрийман представя завладяващ поглед към перспективата на възрастен чернокож мъж, преживял както движението за граждански права, така и първото чернокожо президентство, предават от БГНЕС.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Понятието циганин идва от една принцеса Тигания. Така,че Ром е хубава алкохолна напитка рече преди време бат Сали от Самоков. Нарицателно е циганин и това в България няма да се промени. Има цигански величия професори, но те ще са успешни само навън. А там ще ги считат за българи.Това е
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Международни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: