ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Лоша новина за дизеловите автомобили
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:44 / 21.02.2023Коментари (0)55957
©
Германският административен съд в град Шлезвиг се произнесе в полза на екологичната неправителствената организация Deutsche Umwelthilfe (DUH) срещу Федералната агенция за автомобилен транспорт (KBA) по дело, което преразглежда историята на скандала дизелгейт на Volkswagen и потенциално може да доведе до изтегляне на до 10 милиона автомобила.

Случаят се отнася до превозни средства, които използват 4-цилиндровия дизелов двигател Volkswagen EA 189, при който беше установено, че чрез механизъм се манипулират данните за вредните емисии.

KBA одобри софтуерна корекция за превозните средства през 2016 г., но DUH твърди, че тъй като устройството за измама на емисиите е оставено в превозното средство, автомобилите все още могат да отделят повече замърсители, отколкото е позволено според германските разпоредби. В резултат на това, въпреки че са били "поправени“ според стандартите на KBA, на автомобилите "все още е било позволено да отделят прекомерни количества азотен оксид“ - замърсител, който има сериозни отрицателни ефекти върху човешкото здраве.През 2018 г. DUH стартира дело срещу KBA, за да отмени одобрението за VW Golf Plus TDI, оборудван с дизелов двигател EA 189 EU5. Сега неправителствената организация обяви, че съдът се е произнесъл в нейна полза и е отменил одобрението за софтуерната корекция.

От Volkswagen заявиха, че ще изчакат да получат пълните мотиви от съда преди да вземат решение за следващите стъпки, съобщава Reuters. Автомобилният производител едва ли ще бъде единственият засегнат от това решение. От DUH твърдят, че според техните оценки по пътищата на Германия има милиони дизели от редица автомобилни производители, които все още имат инсталирано устройство за измама.

В резултат на това се планират още дела, включващи BMW, Mercedes и още дизелови автомобили на Volkswagen и ако успеят, това може да означава, че до десет милиона коли, разрешени от KBA, ще трябва да бъдат изтеглени, казват още от неправителствената организация.

Съдът на Европейския съюз миналия ноември подкрепи правата на екологичните организации да предприемат подобни действия срещу одобрения на превозни средства в ЕС въз основа на делото на DUH, което първоначално беше отхвърлено от административния съд в Шлезвиг през 2017 г.

"Тази присъда има фундаментален ефект, тъй като може да се приложи директно към всички други превозни средства с устройства за манипулации - каза Ремо Клингер, адвокатът, представляващ DUH в тези съдебни дела. - Затова призоваваме KBA да изтегли засегнатите автомобили от всички производители и да ги преоборудва. В противен случай ще предприемем съдебни действия срещу всички.“







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Международни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Дублиращ отбор на ПФК Локомотив
Матури 2023 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: